DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Jauns izdevums - militārā mantojuma tūrisma brošūra un karte Kurzemes tūrisma informācijas centros

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021.gada vasaras sākumā, iesākot tūrisma sezonu, ceļotājiem tiek piedāvāts jauns un aizraujošs maršruts pa militārā mantojuma vietām Igaunijā un Latvijā. Kurzemes plānošanas reģions kopā ar partneriem projekta “Militārais mantojums” ietvaros apkopojis informāciju par muzejiem, nocietinājumiem, militāro aprīkojumu, takām, bunkuriem, cīņu vietām, militārām pilsētām, infrastruktūru, un piemiņas vietām un izveidojis Militārā mantojuma tūrisma brošūru un karti.

“Latvijas un Igaunijas vēsturē ir daudz kopīga, jau, sākot ar kopīgām cīņām par neatkarību, cauri abiem pasaules kariem, un padomju laiku, kad bijām “Dzelzs priekškara” rietumu robeža. Lai šo vēsturi un stāstus saglabātu, šobrīd daudzas militārā mantojuma vietas pielāgotas tūrismam, piedāvājot mūsdienīgas ekspozīcijas un aizraujošus stāstus”, stāsta Kurzemes plānošanas reģiona militārā mantojuma projekta vadītāja Jana Kalve.

Tūrisma brošūras un kartes ar 150 militārā mantojuma objektiem Igaunijā un Latvijā ir izdotas 5 valodās (latviešu, angļu, igauņu, vācu un krievu), tās ir lejupielādējamas https://militaryheritagetourism.info/lv/info/publications. Savukārt papīra formātā kartes un brošūras bez maksas var saņemt Kurzemes tūrisma informācijas centros, pie tūrisma informācijas sniedzējiem vairākās pašvaldībās, kā arī vairākumā militārā mantojuma tūrisma objektu. Kurzemē kopā ir pieejamas ap 7 000 brošūru!

Šī projekta ietvaros tiek ne tikai apkopota informācija par militārā mantojuma objektiem https://militaryheritagetourism.info/lv  un izveidots militārā mantojuma maršruts, bet arī atjaunoti daļa kādreizējo militāro objektu, padarot tos pieejamus tūristiem.

Kādi būs ieguvumi no militārā mantojuma maršruta un projekta?

Projekts “Militārais mantojums” ir vēsts uz kultūras mantojuma objektu apmeklētāju skaita palielināšanu Kurzemē, izstrādājot maršrutu, kas ir pievilcīgs un viegli pieejams apmeklētājiem, tiek rekonstruēti objekti un veidots kopīgs militārā mantojuma produkta profesionāls dizains un mārketingu, lai sasniegtu un pārliecinātu mērķauditoriju.

Projekts “Militārais mantojums” tiek īstenots INTERREG Igaunijas-Latvijas pārrobežu programmas 2014. – 2020. gadam ietvaros.

Vairāk par projektu un tajā  iesaistītajiem partneriem uzziniet Kurzemes plānošanas mājas lapā: https://www.kurzemesregions.lv/projekti/turisms/militarais-mantojums/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI