DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvija uzsver OECD lomu multilaterālisma un starptautisko standartu stiprināšanā pasaulē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gadā 31. maijā un 1. jūnijā videoformātā notika Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Ministru padomes sanāksme, kuras temats bija “Kopīgas vērtības: liekot pamatus zaļai un iekļaujošai izaugsmei”. Dalībvalstīm šī bija pirmā iespēja uzklausīt OECD jauno ģenerālsekretāru Matiasu Kormanu (Mathias Cormann) un kopā diskutēt par organizācijas lomu, prioritātēm un mērķiem nākamajā desmitgadē.

Ministru sanāksmē Latvija norādīja uz cilvēktiesību un likuma varas nozīmi ekonomiskās labklājības sasniegšanā. Šīs ir vērtības, kas jāpatur prātā, meklējot risinājumus tādiem šodienas pasaules izaicinājumiem kā digitalizācija, klimata maiņa un pieaugošā nevienlīdzība. Svarīgi, lai OECD saglabā savu lomu kā līdzīgi domājošu valstu forums, kurā notiek brīva domu apmaiņa par labākajiem rīcībpolitikas paraugiem, kā arī tiek panāktas vienošanas par globālajiem standartiem. OECD ir nozīmīga loma multilaterālisma un starptautisko standartu stiprināšanā pasaulē. Par to liecina OECD jaunākās iniciatīvas klimata un digitālās transformācijas jomā. Jautājumā par klimata politiku tika sveikta Francijas iniciatīva Starptautiskajai programmai par rīcību klimata jomā (International Programme for Action on Climate), kuras mērķis ir sniegt valstīm atbalstu klimata mērķu sasniegšanā, veicināt pieredzes apmaiņu valstu starpā un noteikt indikatorus, kuri ļaus salīdzināt katras valsts progresu ceļā uz šiem mērķiem.

Sanāksmē dalībvalsts statusā pirmo reizi piedalījās Kostarika, kura 25. maijā kļuva par OECD pilntiesīgu dalībnieci.

Bijušais Austrālijas finanšu ministrs Matiass Kormans 1. jūnijā ģenerālsekretāra amatā nomainīja Anhelu Guriju (Angel Gurría).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI