DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pagarināts VUGD priekšnieka Oskara Āboliņa amata pienākumu termiņš

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien,  1.jūnijā, Ministru kabinets atkārtoti pagarināja termiņu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšniekam Oskaram Āboliņam dienesta priekšnieka amatā.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu amatpersonu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumu VUGD priekšniekam ģenerālim O.Āboliņam amata pienākumu termiņš pagarināts līdz 2026. gada 20. septembrim.

Iekšlietu ministrs S. Ģirģens uzsver: “Oskars Āboliņš sevi ir pierādījis kā labākais kandidāts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka amatam. Kopā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu esam izcīnījuši finansējumu jaunu, modernu, mūsdienu prasībām atbilstošu katastrofu pārvaldīšanas centru būvniecībai, lai nodrošinātu ugunsdzēsējiem glābējiem atbilstošus un mūsdienīgus darba apstākļus. Plecu pie pleca strādājam pie atbilstoša autotransporta nodrošināšanas VUGD vajadzībām. Līdz ar to varu teikt, ka O.Āboliņa darba rezultāti, lielā pieredze dienestā, prasme saliedēt un vadīt komandu ļauj turpināt uzticētos pienākumus sabiedrības un Latvijas labā. Esmu pārliecināts, ka Oskars Āboliņš sadarbībā ar Iekšlietu ministriju sekmīgi turpinās iesāktās pozitīvās reformas un progresu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā, kā arī stiprinās dienesta jau iemantoto uzticamību sabiedrības acīs.

Savukārt O. Āboliņš, vērtējot paveikto dienesta attīstību, uzsvēra: “Rūpes par moderna aprīkojuma nodrošināšanu un ugunsdzēsēju glābēju darba apstākļu uzlabošanu bija aizvadīto gadu aktualitāte, kas turpināsies arī nākamajos darba gados. Sadarbībā ar Iekšlietu ministriju notiek jautājumu risināšana par modernu katastrofu pārvaldīšanas centru būvēšanu, kur būs dienesta vajadzībām atbilstoši darba apstākļi, kā arī trupinās darbs, lai mūsdienu tehnoloģiju risinājumi tiktu ieviesti arī ugunsdrošības uzraudzībā un civilajā aizsardzībā agrīnās brīdināšanas sistēmā. Arī turpmāk savu darbu veltīšu tam, lai dienests attīstītos un spētu rūpēties par Latvijas sabiedrības drošību ”.

O.Āboliņš dienesta gaitas VUGD sāka 1992.gadā kā ugunsdzēsējs glābējs, savukārt VUGD priekšnieka amatā O.Āboliņš ir kopš 2011.gada 2.aprīļa. Par sevišķiem nopelniem ugunsdzēsēja darbā un ieguldījumu VUGD attīstībā O.Āboliņš 2015.gadā saņēma augstāko valsts apbalvojumu un kļuva par Viestura ordeņa komandieri.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI