DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. jūnijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

Norisinājās tiešsaistes konference “Robežu drošība un iekšējā drošība: attīstība, izaicinājumi, risinājumi”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šī gada 26.maijā Valsts robežsardzes koledža sadarbībā ar Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju organizēja Valsts robežsardzes un Valsts robežsardzes koledžas amatpersonu, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas, citu valsts augstākās izglītības iestāžu  docētāju un studējošo 6.zinātniski praktisko konferenci “Robežu drošība un iekšējā drošība: attīstība, izaicinājumi, risinājumi”. Šogad viss notika neierasti – referātu prezentēšana un paneļdiskusijas notika tiešsaistē paralēli no Valsts robežsardzes štāba un teritoriālajām pārvaldēm, Valsts robežsardzes koledžas un Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas, kā arī Valsts policijas koledžas. Kopumā tiešsaistes konference pulcēja ap 70 dalībnieku.

Konferences pētījumu tematikā uzsvars tika likts uz inovatīvu risinājumu izstrādi un ieviešanu robežu drošības un pārvaldības, kā arī iekšējās drošības jomā, akcentējot jautājumus par izaicinājumiem robežu drošībā un iekšējā drošībā, imigrācijas izaicinājumiem mūsdienās, integrēto robežu pārvaldību, sadarbības nozīmi robežu drošībā un iekšējā drošībā, informācijas tehnoloģiju nozīmi robežu drošībā un robežsargu izglītības pilnveidošanas iespējām.

Konferences laikā tika skartas tādas šobrīd aktuālas tēmas kā cīņa ar globālo pandēmiju, kas vistiešākajā veidā ietekmē Valsts robežsardzes darbību, t.sk. amatpersonu izglītības procesu - liekot strauji attīstīties attālinātās apmācības risinājumiem. Zinātniski praktiskās konferences tēmas ieskicēja zināmu dienesta un Valsts robežsardzes koledžas pieredzi un problemātiku šī uzdevuma īstenošanā un attīstībā. Tai pašā laikā, kad uz Latvijas valsts robežām ir ieviesti principiāli jauni robežpārbaudes tehniskie un tehnoloģiskie risinājumi, ir tapuši pirmie pētījumi šajās jomās, kas balstīti uz pašmāju, nevis ārzemju pieredzi šo risinājumu praktiskā izmantošanā robežu drošības nodrošināšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI