DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks piedalīsies NATO aizsardzības ministru tiešsaistes sanāksmē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 1. jūnijā aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalīsies NATO aizsardzības ministru tiešsaistes sanāksmē, kurā ministri apspriedīs NATO aktualitātes.

Gatavojoties 14. jūnija NATO samitam Briselē, NATO aizsardzības ministri pārrunās iniciatīvu “NATO 2030” , kuras mērķis ir stiprināt alianses spējas stāties pretī nākotnes drošības izaicinājumiem, tostarp,  stiprinot kolektīvo aizsardzību, attīstot infrastruktūru, loģistikas atbalsta un jauno tehnoloģiju jomas, īstenojot klimatam draudzīgu aizsardzības politiku un padziļinot sadarbību ar NATO partnervalstīm.

NATO aizsardzības ministri arī apspriedīs aktuālos reģionālās drošības izaicinājumus un atturēšanas un aizsardzības spēju stiprināšanu, tostarp, NATO kopējo izdevumu palielināšanu šim mērķim, moderno militāro spēju attīstību un bruņoto spēku gatavības paaugstināšanu.

Tāpat aizsardzības ministri pārrunās drošības situāciju Afganistānā un NATO tālāko iesaisti pēc starptautiskās operācijas “Resolute Support” pārtraukšanas.

Jau ziņots, ka šī gada 14. aprīlī NATO pieņēma lēmumu par karaspēka izvešanu no Afganistānas līdz šī gada 11. septembrim, pārtraucot 20 gadu ilgo militāro klātbūtni šajā valstī. Saskaņā ar alianses lēmumu Latvija vienlaikus ar sabiedrotajiem pārtrauks dalību NATO apmācības operācijā „Resolute Support”, kuras ietvaros Latvijas karavīri līdz šim apmācīja un sniedza atbalstu Afganistānas armijai.

NATO aizsardzības ministru sanāksmi vadīs NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI