DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. maijā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Izglītības un nodarbinātības forumā diskutēs par pieaugušo izglītības nodrošināšanu Latvijā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kādas zināšanas un prasmes būtu jānodrošina pieaugušo izglītībā un kā Latvijā veidot koordinētu pieaugušo izglītības sistēmu – uz šiem jautājumiem tiks meklētas atbildes izglītībai un nodarbinātībai veltītajā forumā «Izglītības sistēma un darba tirgus», kas tiešsaistē turpināsies piektdien, 4. jūnijā, plkst. 12.30–16.00. Šī būs foruma trešā, noslēdzošā, diskusija. Pirmajās divās tika apspriests, kā pamatizglītību un augstāko izglītību sasaistīt ar darba tirgu.

Foruma pamatideja – noskaidrot, vai Latvijas izglītības sistēma sasniedz savu mērķi un nodrošina tautsaimniecībai nepieciešamo speciālistu sagatavošanu. Forumu rīko Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) un Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), un foruma dalībniekus uzrunās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens, izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska un RTU rektors Leonīds Ribickis.

4. jūnijā nozares eksperti un valsts iestāžu pārstāvji iepazīstinās ar pieredzi, izaicinājumiem un nākotnes plāniem pieaugušo izglītības nodrošināšanā. Ar pieaugušo izglītības sistēmas attīstību Latvijā iepazīstinās IZM parlamentārais sekretārs Reinis Znotiņš. Par to, kā nodrošināt tautsaimniecībai nepieciešamā darbaspēka pieejamību, stāstīs Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks tautsaimniecības jautājumos Raimonds Aleksejenko. Ar Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) pieredzi strādājošo pieaugušo prasmju uzlabošanas īstenošanā dalīsies VIAA direktore Dita Traidās. Savukārt par Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) darbu, organizējot profesionālās kvalifikācijas un pilnveides kursus, stāstīs NVA direktore Evita Simsone.

Latvijas Elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas izpilddirektore Inese Cvetkova iepazīstinās ar industrijas pieredzi pieaugušo izglītības nodrošināšanā pēc darba devēja pieprasījuma. Savukārt domnīcas «CERTUS» pētnieciskais direktors Daunis Auers iepazīstinās ar pētījuma «No betona uz cilvēku? ES fondi, atveseļošanas un noturības mehānisms un Latvijas cilvēkkapitāla akumulēšana» rezultātiem. Bet personāla vadības konsultāciju uzņēmuma ERDA vadītāja Zane Čulkstēna stāstīs, ko un kā māca Latvijas eksportējošo nozaru uzņēmumi. Būs arī iespēja iepazīties ar starptautisko pieredzi – Korejas Izglītības ministrijas Mūžizglītības politikas nodaļas direktore Hjo-Džin Lī (Hyejin Lee) iepazīstinās ar mūžizglītību Korejas Republikā.

Forumu plašam interesentu lokam būs iespējams vērot tiešraidē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv, IZM un RTU Facebook lapās, kā arī sabiedrisko mediju portālā lsm.lv.

Forums tiek organizēts, realizējot Eiropas Sociālā fonda finansēto projektu Nr. 8.2.3.0/18/A/012 «Rīgas Tehniskās universitātes efektīvas pārvaldības attīstība».

Foruma darba kārtība pieejama šeit

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI