DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Mūžībā devies Latvijas vēstnieks Grieķijā Pēteris Kārlis Elferts

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ārlietu ministrija dziļās skumjās paziņo, ka 28. maijā Atēnās mūžībā devies diplomāts un mūsu visu mīļotais kolēģis Latvijas vēstnieks Grieķijā Pēteris Kārlis Elferts. Izsakām vislielāko līdzjūtību un sērās esam kopā ar mūsu dārgā vēstnieka tuviniekiem un draugiem. Vēstnieks Elferts ārlietu dienesta atmiņās vienmēr paliks kā gaišs, tolerants un sirsnības pilns kolēģis. Pēteri, mums Tevis ļoti pietrūks!

Pēteris Kārlis Elferts darbu ārlietu dienestā sāka 1999. gadā. Pildījis Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāra pienākumus, kā arī bijis speciālo uzdevumu vēstnieks Irākas atjaunošanā un demokratizācijas veicināšanā, Latvijas pastāvīgais pārstāvis Eiropas Padomē, Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Īrijā, kā arī Saeimas priekšsēdētāja ārlietu padomnieks un Ministru prezidenta padomnieks.

Diplomāts savā darbībā īpaši pievērsies latviešu diasporai gan kā vēstnieks ārvalstīs, gan arī būdams speciālo uzdevumu vēstnieks diasporas jautājumos.

No 2016. gada līdz 2020. gadam Pēteris Kārlis Elferts bija ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Turcijas Republikā, savukārt kopš 2020. gada diplomāts pildīja Latvijas vēstnieka pienākumus Grieķijas Republikā. Vēstnieks Elferts pildījis arī Latvijas nerezidējošā vēstnieka pienākumus Irānā un Irākā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI