DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. maijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Vasaras sezonas apstādījumi Alūksnē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kā ik gadu, sākoties vasaras sezonai, Alūksnes novada pašvaldības aģentūra “Spodra” rūpējas par pilsētas apstādījumu papildināšanu ar vasaras puķu stādījumiem. Dominējošā krāsu gamma šogad būs līdzīga kā pērn - zils, pelēks, balts ar violetiem un dzelteniem akcentiem. Lai veidotu vienotu pilsētas tēlu, pašvaldība aicina arī iedzīvotājus, uzņēmējus, namsaimniekus un citus krāšņuma cienītājus, kuri to vēlas, savos piemājas apstādījumos vasaras puķēm dot priekšroku šiem toņiem.

Kopumā pilsētas apstādījumos plānots plašs augu sortiments un to šķirņu variācijas - zemā lobēlija, gleznā cinnija, lielā lauvmutīte, divplūksnu kosmeja, meža puķutabaka, Atkinsa petūnija, sīklapu samtene, spilgtā gazānija, hibrīdā nemēzija, ferullapu sunītis, sudrabainā celozija, parastais pelašķis, Gārdnera angelonija, Lindheimera gaura, purpura ehinācija, miltainā salvija, Dienvidamerikas verbena, tievā stepjulīga un daudzi citi augi.

Pilsētā tiks izvietoti puķu podi pilsētas autobusu pieturvietās, kā arī gar gājēju ietvi Lielā Ezera ielā. Šopavasar plānots rekonstruēt puķu dobi Miera/Pils ielas krustojumā. Dobē tiks saglabāta daļa esošo augu, papildinot to ar Ķīnas miskantēm, parastajām čīkstenēm un viengadīgajām kultūrām kā lapsastu sarzāli “Little Bunny”, ilgziedu begoniju “Marsala pink” un dažādu šķirņu samtenēm.

Lai ainaviskāk izceltu ieeju muižas parkā, no Dārza un Ojāra Vācieša ielu krustojuma plānota lineāra dobe gar abām celiņa malām. Tā kā šajā parka daļā apstādījumos kompozicionāli ir vienots stils un augu sortiments, arī plānotajā dobē dominēs Austrumu lilijas šķirnes, niedru molīnija, prīmula, kā arī citas vasaras puķes. Šobrīd notiek dobes veidošana.

Nogāzē pie ieejas Alūksnes muižas parkā 2020. gadā tika iestādīti  11 parasto filadelfu šķirņu “Erectus”, “Virginal”, “Minnesota Snowflake” un “Girandole” stādi. Šogad šī zonu papildināta ar vēl 15 stādiem.

2020. gada “Lielās Talkas” ietvaros Livonijas ordeņa pilsdrupu nogāzē tika iestādīti 38 parka rožu “Fruhlings duft” stādi. Šogad plānots papildināt šo stādījumu skaitu ar 100 šīs pašas rožu šķirnes stādiem.

Jau 2020. gadā pašvaldība informēja, ka Saules dārzā, zonā pie Pleskavas un Pils ielas krustojuma taps puķu pļava. Šobrīd jau šajā vietā redzamas neaizmirstulītes, ziedēšanai gatavojas pelašķi un citas pļavas tipa puķes.

Kopumā šis ir pirmais gads, kad savās siltumnīcās pašvaldības aģentūra “Spodra” audzē tik lielu daudzumu augu no sēklām un jaunstādiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI