DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvija un Nīderlande pārrunā sadarbību mediju brīvības un pilsoniskās sabiedrības stiprināšanai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 27. maijā videokonferences formātā notika Latvijas un Nīderlandes Ārlietu ministriju konsultācijas par sadarbību cilvēktiesību jautājumos. No Latvijas puses konsultācijas vadīja Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks-politiskais direktors Jānis Mažeiks. Nīderlandi pārstāvēja Ārlietu ministrijas īpašo uzdevumu vēstniece cilvēktiesību jautājumos Bahija Tahziba-Lī (Bahia Tahzib-Lie).

Kā viena no šī brīža aktualitātēm tika uzsvērta aizvien sliktāka cilvēktiesību situācija, it īpaši žurnālistu drošība Baltkrievijā un Krievijā. Tika pārrunāta vienota ES reakcija, to skaitā Eiropas Savienības Globālā cilvēktiesību sankciju režīma ieviešana.

Sarunu partneri atzinīgi novērtēja līdzšinējo abu valstu sadarbību starptautiskajās organizācijās un platformās, īpaši mediju brīvības un dzimumu līdztiesības jomā. B. Tahziba-Lī pauda gandarījumu par Latvijas starptautiski paveikto mediju brīvības un žurnālistu drošības aizsardzībā, dzimumu līdztiesības veicināšanā un vardarbības pret sievietēm izskaušanā. Kā turpmākās sadarbības jomas tika izceltas likuma vara, dzimumu līdztiesība, sieviešu tiesību un iespēju veicināšana, vārda un mediju brīvība. Abas valstis uzsvēra nepieciešamību turpināt sniegt atbalstu pilsoniskajai sabiedrībai reģionā. J. Mažeiks aicināja Nīderlandi iesaistīties Latvijas starptautiski īstenotajos projektos, kuru mērķis ir sniegt atbalstu medijiem, žurnālistiem un pilsoniskajai sabiedrībai, kā arī veicināt dzimumu līdztiesību. Tika pārrunātas iespējas abām valstīm sadarboties līdzīgi domājošo valstu grupās un koalīcijās par cilvēktiesību jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI