DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. maijā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
2
2

Ģirģens: Valdība atbalsta Iekšlietu ministrijas iniciatīvu par jaunas ēkas iegādi četru Valsts policijas Rīgas iecirkņu pārvietošanai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens norāda, ka šodien paustais valdības atbalsts Iekšlietu ministrijas informatīvajam ziņojumam “Par nekustamo īpašumu iegādi Valsts policijai noteikto funkciju un uzdevumu izpildei, kas saistītas ar sabiedriskās drošības un kārtības nodrošināšanu” ir nozīmīgs un vienlaikus pozitīvs signāls Valsts policijas infrastruktūras sakārtošanai un policistu darba apstākļu uzlabošanai. Sabiedrība un valsts kopumā būs ieguvēji, jo būtiski tiks ietaupīti finanšu, materiāltehniskie un cilvēkresursi, kā arī nodrošināta mūsdienīga pieeja pakalpojumu sniegšanā sabiedrībai. 

Esmu gandarīts par šādu valdības lēmumu,  kas ļauj spert būtisku soli strukturālo reformu īstenošanas virzienā iekšlietu nozarē. Uzskatu, ka šā brīža novecojusī infrastruktūra un neatbilstošais aprīkojums Valsts policijā būtiski apgrūtina tās funkciju savlaicīgu un efektīvu izpildi, mazina nodarbināto motivāciju un darba rezultātus, kā arī  veicina personāla aizplūšanu un kavē jaunu darbinieku piesaisti dienestam Valsts policijā. Jauna nekustamā īpašuma iegāde sekmēs Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes darbības efektivitāti un uzlabos drošības situāciju kopumā,” tā iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.

Ceturtdien, 27.maijā, Ministru kabinets konceptuāli atbalstīja jaunas ēkas iegādi Valsts policijas vajadzībām un atļāva uzsākt atsavināšanas procedūru nekustamajiem īpašumiem Pērnavas ielā 83, Rīgā.

Valsts policija ir pieņēmusi lēmumu par četru Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes iecirkņu apvienošanu un pārcelšanu uz jaunām telpām, izveidojot Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Centra pārvaldi, kurā tiktu apvienoti šādi Rīgas reģiona pārvaldes iecirkņi: Rīgas Brasas iecirknis, Rīgas Latgales iecirknis, Rīgas Centra iecirknis un Rīgas Teikas iecirknis.

Rīgā šobrīd 11 atsevišķos objektos ir izvietoti astoņi Valsts policijas iecirkņi: Rīgas Ķengaraga iecirknis, Rīgas Kurzemes iecirknis, Rīgas Zemgales iecirknis, Rīgas Ziemeļu iecirknis, Rīgas Latgales iecirknis, Rīgas Centra iecirknis, Rīgas Brasas iecirknis un Rīgas Teikas iecirknis.

Lielākā daļa no šo iecirkņu telpām tiek nomātas, turklāt vairumā gadījumu telpas ir ļoti sliktā tehniskā stāvoklī un neatbilst Valsts policijas vajadzībām, kā arī to pārbūve nav ekonomiski izdevīga. Tāpat problēmas sagādā arī dienesta vajadzībām nepieciešamā autotransporta izvietošana.

Vadības lēmums palīdzēs  optimizēt un modernizēt Rīgas labā krasta iecirkņus.

Ar nekustamo īpašumu atsavināšanu saistīto izdevumu resursu avots ir “Finansējums Covid-19 krīzes pārvarēšanu un ekonomikas atlabšanu saistīto augstas gatavības projektu īstenošanai” piešķirtie līdzekļi 12 789 299 eiro apmērā.

Līgumu par nekustamā īpašuma iegādi atbilstoši Ministru kabineta 2021.gada 18.marta sēdē lemtajam plānots noslēgt līdz 2021.gada 1.augustam, ievērojot Sabiedrības vajadzībām nepieciešamā nekustamā īpašuma atsavināšanas likumā noteiktās nekustamā īpašuma atsavināšanas procedūras.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI