DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Jelgavas novadā izglābts cilvēks

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 26.maija plkst. 06.30 līdz 27.maija plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 55 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem viens bija meža ugunsgrēks, 39 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 10.53 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Jelgavas novadā, kur divstāvu dzīvojamā mājā dega dzīvoklis un starpstāvu pārsegums kopumā 90m2 platībā. No piedūmotās ēkas tika izglābts viens cilvēks. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki. Plkst. 15.14 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts. Dūmu detektori mājokļos nebija uzstādīti.

VUGD atgādina, ka visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu!

Plkst. 12.25 tika likvidēts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Krustpils novada Krustpils pagastā, kur dega malkas kaltes nodalījums ar 30 konteineriem, kuros atradās malka aptuveni 100m3 apjomā. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst. 03.53.

Vakar VUGD saņēma izsaukumus uz Daugavpils novada Līksnas pagastu, kur mežā trīs dažādās vietās tika atrastas kopumā 29 mucas ar nezināmas izcelsmes vielu. VUGD norobežoja teritoriju un novērsa vielu noplūdi no divām mucām. Notikumā strādāja Valsts vides dienests, Valsts policija, “Latvijas valsts meži”, “Bīstamo atkritumu serviss” un “Latvijas dzelzceļš” pārstāvji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI