DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Veselības ministrija atbalsta izlaidumu un vasaras nometņu rīkošanu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Izvērtējot Covid-19 infekcijas izplatību, vakcinācijas aptveri un Izglītības un zinātnes ministrijas ierosinājumu, Veselības ministrija  atbalsta  bērnu vasaras nometņu un izglītības iestāžu izlaidumu rīkošanu.

Veselības ministrijas ieskatā, izlaidumu rīkošana atbalstāma, ārā uz divām stundām pulcējot līdz 30 cilvēku – izglītojamo un pedagogu. Dalībniekiem pasākuma laikā jālieto deguna un mutes aizsargmaskas. Līdzīgi kā pagājušajā gadā tuvinieki un draugi sveikt absolventus varēs vēlāk pēc izlaiduma svinīgās daļas - tuvāko lokā un ievērojot esošo pulcēšanās kārtību.

Veselības ministrijas ekspertu ieskatā, arī bērnu vasaras nometņu rīkošana klātienē būtu iespējama, ievērojot noteiktu dalībnieku skaitu – vienā grupā ļaujot pulcēties līdz 20 bērniem. Lai novērstu Covid-19 infekcijas izplatību, paredzēta dalībnieku un darbinieku testēšana. Testēšanu var neveikt, ja cilvēks izgājis pilnu vakcinācijas ciklu vai pēdējo sešu mēnešu laikā izslimojis Covid-19. Vienlaikus paredzēts, ka vienā nometnes grupā jeb “burbulī” pedagogiem un bērniem nebūs jāvalkā deguna un mutes aizsargmaskas. Ja vienā teritorijā, ēkā tiek rīkota nometne vairākām grupām, organizatoriem būs jānodrošina apstākļi, kas izslēdz pulcēšanās iespēju dažādu grupu bērniem, kā arī jāparedz skaidrs rīcības algoritms gadījumam, ja kāds saslimst ar Covid-19.

Gala lēmumu par bērnu nometņu un izglītības iestāžu izlaidumu norisi pieņems Ministru kabinets.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI