DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. maijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Vita Anda Tērauda: vienoti noteikumi sociālajām platformām ES ir ceļš uz drošāku digitālo vidi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vienoti noteikumi sociālajām platformām Eiropas Savienībā (ES) pavērs ceļu uz atvērtāku un drošāku digitālo vidi, kuras centrā ir Eiropas vērtības, trešdien, 26.maijā, uzsvēra Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda. Deputāti šodien apstiprināja Latvijas pozīcijas Eiropas Komisijas priekšlikumiem saistībā ar digitālo pakalpojumu vienoto tirgu. 

“Digitālo pakalpojumu pakotne Latvijas ieskatā ir nozīmīgs un revolucionārs instruments ceļā uz digitālo tirgu sakārtošanu. Ņemot vērā nepārtraukto tehnoloģiju un inovatīvu pakalpojumu attīstību, kas iet roku rokā ar drošību informācijas telpā un paralēli pastāvošo dezinformācijas saturu, svarīgi izstrādāt regulējumu, kas būtu drošs, aktuāls un ilgtspējīgs. Tāpat ir būtiski, lai jauno regulējumu varētu efektīvi piemērot un uzraudzīt gan nacionālajā, gan Eiropas Savienības līmenī,” uzsvēra komisijas priekšsēdētāja. 

Deputāti šodien sēdē arī diskutēja par to, kādu ietekmi šie tiesību akti atstās uz kopējo Eiropas informācijas telpu, vārda brīvību un ikviena privāto saraksti. Tāpat deputāti sprieda par algoritmu un mākslīgā intelekta izmantošanu sociālajās platformās, kā arī pieskārās jautājumam par vārda brīvību plašākā nozīmē interneta vidē. 

Eiropas Komisija pērnā gada nogalē nāca klajā ar Digitālo pakalpojumu akta pakotni, kas sastāv no diviem tiesību aktiem jeb regulām. Digitālo pakalpojumu tiesību akta mērķis ir padarīt digitālo vai tiešsaistes vidi drošāku, paredzamāku un uzticamāku, tādējādi efektīvāk aizsargājot Eiropas pilsoņu tiesības no lietotāju skatupunkta. 

Savukārt Digitālo tirgu tiesību akta regulējums attieksies uz lielajām platformām, piemēram, tiešsaistes tirgiem, aplikāciju veikaliem, tiešsaistes meklēšanas rīkiem, sociālajiem tīkliem ar vismaz 45 miljoniem aktīvu lietotāju mēnesī un vismaz 6,5 miljardiem eiro apgrozījumu, paredzot tiem virkni pienākumu ar mērķi nodrošināt taisnīgu vidi un labākus pakalpojumus patērētājiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI