DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. maijā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

RTU Talantu programmai pievienosies 50 īpaši talantīgi jaunieši

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šogad Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Talantu programmā studijas sāks 50 īpaši talantīgi jaunieši no visas Latvijas. Programma izveidota, lai inženierzinātņu studijām piesaistītu spožus talantus un motivētu viņus nākotnē darboties zinātnē, kļūt par izciliem inženieriem, novatoriem un vadītājiem. Programmas dalībniekiem RTU piedāvā individuālu studiju plānu un plašas iespējas personības un profesionālajai izaugsmei.

Talantīgajiem jauniešiem ir iespēja pilnveidot savu personību, emocionālo inteliģenci, līderības, projektu un inovāciju vadības un dažādas citas prasmes, kā arī strādāt ar mentoriem no profesionāļu vides viņu izvēlētajā nozarē, piedalīties tīklošanās pasākumos profesionālo kontaktu veidošanai, iesaistīties RTU un sabiedrībai nozīmīgos projektos.

Talantu programmu RTU izveidoja 2020./2021. studiju gadā, pērn tajā studijas uzsāka 38 jaunieši. Viņi augstu novērtē ieguvumus – programma palīdz iegūt jaunas zināšanas un prasmes, vērtīgus kontaktus, stiprina saikni ar universitāti. Jaunajā studiju gadā, kas sāksies rudenī, tiks uzņemts lielāks skaits talantīgu jauniešu – 50 absolventu no 18 Latvijas skolām.

Dalībai programmā katru gadu tiek izvēlētas labākās skolas no Rīgas, Pierīgas, Kurzemes, Zemgales, Vidzemes un Latgales, ņemot vērā skolēnu skaitu, kuri kārto centralizētos eksāmenus fizikā, ķīmijā un matemātikā, kā arī dalību un rezultātus valsts mēroga zinātniskajās olimpiādēs. Tās izvēlas un piesaka dalībai programmā labākos 12. klašu skolēnus. Šogad šīs skolas ir Rīgas Valsts 1. ģimnāzija, Liepājas Valsts 1. ģimnāzija, Āgenskalna Valsts ģimnāzija, Ventspils Valsts 1. ģimnāzija, Siguldas Valsts ģimnāzija, Saldus vidusskola, Ogres Valsts ģimnāzija, Bauskas Valsts ģimnāzija, Olaines 2. vidusskola, Dobeles Valsts ģimnāzija, Cēsu Valsts ģimnāzija, Jelgavas 5. vidusskola, Valmieras Valsts ģimnāzija, Daugavpils Tehnoloģiju vidusskola-licējs, Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzija, Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskola un Rēzeknes 2. vidusskola. Programmā piedalīsies arī RTU Inženierzinātņu vidusskolas (IZV) absolventi.

«Tehnoloģiju un mākslīgā intelekta strauja attīstība maina darba tirgu ne tikai Latvijā, bet kopumā Eiropā un pasaulē, radot plašu pieprasījumu pēc izciliem tehnisko zinātņu speciālistiem. Dabaszinātnes un tehnoloģijas ir viens no pamatakmeņiem nākotnes ekonomikā, jo aizvien lielāka darba daļa balstīsies uz matemātikas un zinātnes izpratni. Es augstu vērtēju Rīgas Tehniskās universitātes iniciatīvu, kas vērsta uz talantu piesaistīšanu un atbalstīšanu dabaszinātņu un tehnoloģiju jomās,» uzsver Valdis Dombrovskis, Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks un RTU Talantu programmas patrons. Vairāk video – https://youtu.be/7TslF3e7E74

Apzinoties tautsaimniecības izaicinājumus, RTU jau gadiem mērķtiecīgi īsteno dažādas aktivitātes, lai stiprinātu jauniešu zināšanas un interesi STEM (zinātne, tehnoloģijas, inženierzinātnes un matemātika) jomās. 2015. gadā RTU izveidoja IZV, kur mācās eksaktajās jomās izcili jaunieši, kuri savu nākotni vēlas saistīt ar inženierzinātnēm. IZV absolventi jau vairākus gadus studē RTU pēc individuāla plāna. Izveidojot Talantu programmu, RTU šādu iespēju piedāvā arī citu Latvijas skolu absolventiem.

Talantu programmu RTU organizē ar SIA «Mikrotīkls» atbalstu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI