DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. maijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Svinīgā ceremonijā pasniegs Kaujas atbalsta un nodrošinājuma mācību centra karogu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 26 .maijā, svinīgā ceremonijā pasniegs Mācību vadības pavēlniecības Kaujas atbalsta un nodrošinājuma mācību centra karogu.

Svinīgajā karoga pasniegšanas ceremonijā piedalīsies Valsts prezidents Egils Levits, aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš un Mācību vadības pavēlniecības komandieris pulkvedis Oskars Kudlis.

2017. gada 31. augustā darbību uzsāka Mācību vadības pavēlniecības Kaujas atbalsta un nodrošinājuma mācību centrs.

Mācību centrs ir Nacionālo bruņoto spēku vienība, kas īsteno pieaugušo izglītības programmas un veic individuālo apmācību kaujas atbalsta un nodrošinājuma jomās. Mācību centrs ir tieši pakļauts Nacionālo bruņoto spēku Mācību vadības pavēlniecības komandierim.

Centrs tika veidots, par pamatu izmantojot Nacionālo bruņoto spēku Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skolas infrastruktūru, ekipējumu un personālsastāvu, tādējādi centrs ir tiešs Nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas skolas uzdevumu un tradīciju pārmantotājs.

Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skolai tās pastāvēšanas laikā tika izveidota sava simbolika, taču nebija izveidots vienības karogs. Dibinot Kaujas atbalsta un nodrošinājuma mācību centru, tika pieņemts lēmums izstrādāt jaunu simboliku, kā arī veidot vienības karogu. Lai turpinātu pārmantotās tradīcijas, centra simbolikā un jaunizveidotā karoga dizainā iekļauta daļa no Nesprāgušās munīcija neitralizēšanas skolas simbolikas.

Karogu izšuvusi tekstilmāksliniece Ausma Apša.

Karoga labajā pusē attēlota vienības krūšu zīme un pilns mācību centra nosaukums, kā arī norādīts centra dibināšanas datums – 2017. gada 31. augusts.

Kreisajā pusē attēlota vēsturiskā Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skolas kokarde sudraba krāsā, centra devīze, kā arī skolas dibināšanas datums – 2002. gada 1. aprīlis.

Šī karoga puse veidota, lai izteiktu cieņu Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skolai un karavīriem par sniegto ieguldījumu nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas jomā, kā arī lai godinātu nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas profesijas pārstāvju piemiņu.

Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skolas kokarde savienojumā ar Kaujas atbalsta un nodrošinājuma mācību centra devīzi simbolizē pārmantotību, uzdevumu un tradīciju turpinājumu.

Kaujas atbalsta un nodrošinājuma mācību centra komandieris ir majors Intars Bērziņš.

Kaujas atbalsta un nodrošinājuma mācību centra  devīze ir “Zināšanas un prasme izciliem sasniegumiem”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI