DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Inese Lībiņa-Egnere: demokrātija un cilvēktiesības ir vērtības, par kurām jācīnās un jāiestājas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ieva Ābele, Saeima

“Parlamentārā demokrātija ir valsts modelis, kurā ikviens cilvēks var aizstāvēt savas tiesības un brīvības. Parlamentārā demokrātijā tiek pilnvaroti pārstāvji – deputāti -, kuri realizē un aizsargā tautas intereses, ar šo mandātu, kāds viņiem ir dots,” otrdien, 25. maijā, uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, tiešsaistē uzrunājot Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolu izlaiduma dalībniekus.

Covid-19 pandēmija un tās radītā ietekme visā pasaulē parādīja, cik nozīmīga ir starptautiskā sadarbība, sacīja I.Lībiņa-Egnere: “Arī jūs esat guvuši zināšanas par parlamentāro demokrātiju Eiropas Savienības līmenī, tostarp Eiropas Parlamenta vēlēšanām, un to, cik svarīgi ir ikvienam Eiropas Savienības pilsonim tajās piedalīties. Šobrīd Latvijai kā vienai no Eiropas Savienības dalībvalstīm risināmi svarīgi jautājumi, kā pēc iespējas ātrāk visiem atgriezties normālajā dzīvē.”

Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedre norādīja, ka ieviestie ārkārtas situācijas ierobežojumi pavēra iespēju milzīgam dezinformācijas vilnim, tāpēc bija jāspēj rast līdzsvars starp noteiktiem ierobežojumiem un mūsu ierastajām brīvībām.

Akcentējot parlamentārās diplomātijas darbu un Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas lomu demokrātijas stiprināšanā, I.Lībiņa-Egnere uzsvēra, ka “pierādījums tam, cik ļoti mums ir jāsargā un jānovērtē demokrātija un sabiedrības absolūta brīvība, ir pagājušās nedēļas nogales šokējošie notikumi Baltkrievijā, kur piespiedu kārtā ar terorisma draudiem un pirātiskām metodēm Minskā tika nosēdināta lidmašīna”.

“Šis notikums pierāda, ka cilvēktiesības tiešām ir vērtība, par kuru jācīnās un jāiestājas. Arī Latvijas morāls un politisks pienākums kā demokrātiskai valstij ir šo Baltkrievijas režīma veikto rīcību ne vien nosodīt, bet arī reāli rīkoties. Šis notikums ir pretrunā ar starptautiskajām tiesībām un vispārējiem cilvēktiesību principiem un pilnībā nepieļaujams 21.gadsimtā,” sacīja I.Lībiņa-Egnere. 

Tieši jauniešu līdzdalība, piederības izjūta, eiropeiskās vērtības un patriotisms būs izšķirošs Latvijas un Eiropas nākotnei, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre, sveicot šī projekta skolu dalībniekus un novēlot vienmēr iestāties par taisnību, demokrātiju un cilvēktiesībām ne tikai vārdos, bet arī darbos.

Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolas ir Eiropas Savienības mēroga programma, kuru sadarbībā ar pedagogiem īsteno Eiropas Parlamenta birojs. Starptautiskā programma Latvijā tiek īstenota jau piekto mācību gadu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI