DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. maijā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

ALTUM aicina pasākumu organizatorus un mūziķus uz informatīviem vebināriem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kopš 19. maija mākslas, izklaides un atpūtas pasākumu organizatori var pieteikties Attīstības finanšu institūcijas ALTUM atbalsta programmai projektu īstenošanai. Lai informētu pasākumu organizatorus un mūziķus par programmas iespējām, vērtēšanas kritērijiem un pieteikšanos, ALTUM rīko divus vebinārus, kas notiks šo trešdien un piektdien no plkst. 10.00-10.45.

Vebināri būs skatāmi ALTUM Facebook lapā:

Atbalsta programma kultūras nozares komersantiem izstrādāta sadarbībā ar Kultūras un Finanšu ministriju, un to īstenošanu saskaņojusi Eiropas Komisija. Pieteikties atbalstam var elektroniski ALTUM klientu apkalpošanas portālā mans.altum.lv.

Jaunais atbalsta instruments ir jau septītā ALTUM administrētā Covid-19 krīzes programma. Atšķirībā no citām programmām, šī izceļas ar to, ka piedāvā atbalstu līdz šim nebijušā formā – aizdevuma un granta veidā. Būtiski, ka atbalstam tikai granta veidā pieteikties nevar, granta daļa var veidot līdz 40 % no kopējā atbalsta, un ar grantu var segt izmaksas, kas saistītas ar pasākuma programmas izstrādi, atlīdzību izpildītājiem, tehnisko nodrošinājumu un telpu nomu. Tāpat kā citās ALTUM atbalsta programmās, arī šajā svarīgs kritērijs ir uzņēmuma finansiālā dzīvotspēja, jo visa pamatā ir bizness un komersanta spēja uzņemties papildu saistības.

Atbalsta pieteikumu vērtēšana norisināsies divos posmos. ALTUM speciālisti izvērtēs uzņēmuma finansiālo dzīvotspēju, pārliecinoties, vai komersantam nav nodokļu parādu vai citu apgrūtinājumu, kā arī esošo saistību apjoms liecina, ka uzņēmums varēs nodrošināt aizdevuma atmaksu. Savukārt Kultūras ministrijas izvirzīta nozares ekspertu grupa vērtēs pasākuma dzīvotspēju, kas ietver pasākuma aprakstu, programmu, mērķauditorijas pamatojumu, ekonomisko aprēķinu un pasākuma gatavības pakāpi.

Uz atbalstu var pretendēt pasākumi, kuri nevar notikt Covid-19 dēļ, un kuru kopējās izmaksas ir vismaz 15 000 eiro, bet maksimālais atbalsts viena pasākuma īstenošanai nevar pārsniegt 300 000 eiro. Tas nozīmē, ka atbalstam var pieteikt dažādu veidu un mēroga pasākumu organizēšanu, piemēram, koncertus, teātra izrādes, mākslas izstādes, festivālus, sporta pasākumus un daudzus citus, tādējādi veicinot kopējo nozares ekosistēmas atlabšanu, ieskaitot māksliniekus, tehniskās kompānijas un pasākumu norises vietas.

Instruments ir pieejams Latvijā reģistrētiem, dzīvotspējīgiem uzņēmumiem, kuri nodarbojas ar mākslas, izklaides un atpūtas pasākumu organizēšanu, un kuru kopējais apgrozījums 2019. gadā sasniedza 40 000 EUR. Tāpat ir jāspēj pierādīt Covid-19 ietekme uz biznesu. Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, uzņēmums nevar būt nonācis finanšu grūtībās līdz 2019. gada 31. decembrim.

Vairāk informācijas par ALTUM atbalsta instrumentu kultūras nozarei atradīsiet mājaslapā un sociālajos tīklos: https://ej.uz/Kultura_AtbalstsFacebook un Twitter, savukārt konsultācijas pieejamas pa tālruni ierastajos klientu apkalpošanas laikos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI