DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. maijā, 2021
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Zināmi konkursa SkillsLatvia 2021 uzvarētāji smago spēkratu remontā un apkopē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Noskaidroti nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa SkillsLatvia 2021 prasmju konkursa “Smago spēkratu remonts un apkope” uzvarētāji. Konkurss norisinājās 21. maijā Ogres tehnikumā, un tajā par labākā jaunā profesionāļa titulu sacentās četru profesionālās izglītības iestāžu audzēkņi.

Pirmo vietu “Smago spēkratu remonts un apkope” prasmju konkursā ieguva Vidzemes Tehnoloģiju un dizaina tehnikuma audzēknis Rinalds Vanters. Otro vietu konkursā izcīnīja jaunais topošais mehāniķis no Ogres tehnikuma Matīss Vaivods, trešajā ierindojās Smiltenes tehnikuma audzēknis Uģis Āboliņš, atstājot kā ceturto Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma jauno profesionāli Enno Martinu Andersonu.

“Šodienas konkursā uzdevumi bija padarāmi, bet lielākais izaicinājums bija stress par atvēlēto laiku. Domāju, šim konkursam nemaz nav iespējams sagatavoties uz visiem 100 %.  Taču gana daudz kopā ar skolotājiem biju izdarījis pirms konkursa, un gana daudz biju arī pats apskatījies. Uzskatu, ka veiksmīgi startēt konkursā palīdzēja mana interese par tehniku: varbūt arī tad, kad negatavojos konkrētai lietai, vienkārši intereses pēc izpētu dokumentāciju vai paskatos, kā kāds konkrēts tehnisks mezgls darbojas”, atzīst konkursa uzvarētājs Rinalds Vanters.

Konkursanti pildīja uzdevumus četros moduļos: smago spēkratu dzinējs, hidrauliskā sistēma, transmisija un elektriskās sistēmas, katrā no moduļiem izpildot noteiktas darbības, tostarp gan defektāciju, gan sistēmu pārbaudi, gan remontu un regulēšanu. Topošie jaunie profesionāļi veica arī dažādus mērījumus, izmantojot tehnisko dokumentāciju un speciālus diagnostikas instrumentus.

Konkursu ar ekspertiem, smago tehniku un cita veida atbalstu nodrošināja uzņēmumi SIA “INTRAC Latvija”, SIA “Amazone”, SIA “Manitou Nordic” un SIA “Autex”. Jauno topošo smago spēkratu mehāniķu prasmes un meistarību vērtēja eksperti Reinis Prīdāns no SIA “Amazone”, Arvis Liepa no SIA “Manitou Nordic”, kā arī Alvis Groms, Toms Romanovskis un ekspertu komisijas priekšsēdētājs Andrejs Stoļarovs no SIA “INTRAC Latvija”.

“Šogad mums pusfinālā izdevās atlasīt spēcīgākos dalībniekus, tāpēc visu konkursa finālistu sniegums bija ļoti pārliecinošs. Žūrijai palika tikai labākais iespaids par konkursantu sagatavotību. Pirmo divu vietu ieguvēji parādīja ļoti labus rezultātus - tiešām varēja redzēt, ka vīri ir gatavojušies nopietni. Redzam, ka ar katru gadu konkursa kvalitāte uzlabojas, pateicoties ekspertu ieguldītajam darbam un mašīnzinību nozarei, kas atbalsta šo konkursu un ar  visa veida motivācijām palīdz, lai notiktu ar katru gadu aizvien profesionālāk. Arī mācību iestādes ir sapratušas, ka uz konkursu nesagatavotus konkursantus sūtīt nav jēgas,” vērtē konkursa “Smago spēkratu remonts un apkope” žūrijas priekšsēdētājs, SIA INTRAC Latvija tehniskais direktors Andrejs Stoļarovs.

Konkursā SkillsLatvia 2021 attālināti un klātienē dažādās Latvijas profesionālās izglītības iestādēs  laikā no 23. aprīļa līdz 4. jūnijam notiek 17 prasmju konkursi. Nākamie prasmju konkursi “Mazumtirdzniecība”, “Tērpu izgatavošana”, “Friziera darbi”, “Mēbeļu izgatavošana”, “Skatlogu dizains un noformēšana”, “Viesu uzņemšana” un “Restorānu serviss” norisināsies no 24. līdz 28. maijam. Klātienes konkursu laikā organizatori rūpēsies par visu epidemioloģiskās drošības noteikumu un pasākumu ievērošanu. SkillsLatvia 2021 prasmju konkursu plānotās norises vietas un laiki pieejami Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) mājaslapas sadaļā SkillsLatvia 2021. Aktuālākā informācija par prasmju konkursiem un rezultātiem pieejama VIAA mājaslapas jaunumu sadaļā, Facebook lapā, kā arī SkillsLatvia Facebook lapā.

SkillsLatvia ir ikgadējs nacionāla līmeņa profesionālās meistarības konkurss profesionālās izglītības audzēkņiem. Tajā jaunie profesionāļi demonstrē savu prasmju izcilību, savstarpēji sacenšoties par medaļām un iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajos meistarības konkursos EuroSkills un WorldSkills. Konkurss notiek projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Sociālais fonds.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI