DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Sarunā ar K. Adenauera fondu Valsts prezidents uzsver nevalstisko organizāciju un pilsoņu lomu Eiropas nākotnes veidošanā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits vakar Berlīnē tikās ar Konrāda Adenauera fonda prezidentu Norbertu Lammertu (Norbert Lammert), pārrunājot nevalstisko organizāciju un pilsoņu lomu Eiropas nākotnes veidošanā, kā arī Latvijas un Vācijas dialogu.

Sarunā Valsts prezidents ļoti pozitīvi novērtēja Konrāda Adenauera fonda darbību Rīgā, kā arī fonda sadarbību ar Rīgas Konferenci.

E. Levits uzsvēra, ka līdz ar indivīda tiesību būtisku paplašināšanos pēdējos gadu desmitos svarīga loma ir izglītībai un sabiedrības zināšanām par politisko procesu, un fonds ir devis lielu ieguldījumu šajā jomā Latvijā.

N. Lammerts iepazīstināja ar fonda šī brīža darbību visā pasaulē, tai pašā laikā novērtējot, ka tieši Baltijas valstīs pēdējo 30 gadu laikā tā ir bijusi visauglīgākā.

Abas puses pārrunāja konferenci par Eiropas nākotni kā labu veidu, lai Eiropas Savienības pilsoņi varētu vairāk iesaistīties lēmumu pieņemšanas procesā par Eiropas attīstību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI