DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīt notiks LPS un Labklājības ministrijas ikgadējās sarunas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 20. maijā, norisināsies Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) ikgadējās sarunas ar Labklājības ministriju. Tās vadīs labklājības ministre Ramona Petraviča un LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.

Aizvadītais laiks kopš pērnā un šāgada LPS un Labklājības ministrijas (LM) sarunām bijis izaicinājumiem pilns, jo Covid-19 pandēmijas ierobežošanā un pārvarēšanā nācies risināt gan aktuālus un operatīvus jautājumus, gan arī domāt par sociālās sistēmas pilnveidošanu un bāriņtiesu reformu. LPS priekšsēdis Gints Kaminskis norāda: “Šajā sarežģītajā laikā kopā ar Labklājības ministrijas un tās padotības iestāžu speciālistiem strādājam pie veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanas sociālās aprūpes centros, kas prasa papildu finanšu un cilvēkresursus, un sociālo dienestu nostiprināšanas. Rītdienas sarunās apspriedīsim arī citus sociālā darba aspektus un pārmaiņas, ko nes līdzi administratīvi teritoriālā reforma.”

LPS un LM sarunu iesākumā puses pārrunās minimālo ienākumu sistēmas pilnveidošanu, vienota mājokļa pabalsta ieviešanu un valsts līdzfinansējumu mājokļa pabalsta un garantētā minimālā ienākuma nodrošināšanai.

Sarunu darba kārtībā iekļauti arī jautājumi par vienmērīga sociālo pakalpojumu tīkla attīstību un nodrošināšanu reģionu iedzīvotājiem, par ģimenes asistenta pakalpojuma ieviešanu visās pašvaldībās, tā nākotnes perspektīvu un valsts atbalstu, par sociālo dienestu struktūru pašvaldībās pēc administratīvi teritoriālās reformas (ATR) un atbalstu to kapacitātes paaugstināšanai un par bāriņtiesu reformu un struktūru pašvaldībās pēc ATR. Sarunu noslēgumā puses apkopos pieņemtās vienošanās un lēmumus.

LPS un Labklājības ministrijas sarunas 20. maijā sāksies plkst. 10:30, un tās notiks Microsoft Teams platformā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI