DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. maijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Cūkmens izglīto skolēnus digitālajās meža dienās

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pielāgojoties mācību norisei attālināti, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) galvenais cīnītājs par tīriem mežiem – Cūkmens - šajā pavasarī izglītojis attālināti jau vairāk nekā 1000 bērnus un jauniešus par nemēslošanu mežā. Digitālo Meža dienu ietvaros Cūkmens ik dienu vada tiešsaistes nodarbības pirmsskolas ekoprogrammā “Cūkmena detektīvi”, atklājot bērnudārzu audzēkņiem meža netīros noslēpumus, savukārt pamatskolas skolēnus uzrunā tiešsaistes ekskursijās no LVM Kalsnavas arborētuma, stāstot par mežu atjaunošanas nozīmi.

Aprīļa un maija mēnesī Cūkmens attālināti saticis jau vairāk nekā 1000 bērnu, iesaistot tos interaktīvās aktivitātēs par tīriem mežiem. Digitālās meža dienas 1. – 6. klašu skolēniem notiek attālināti MS Teams vidē no 26. aprīļa līdz pat 28. maijam kā interaktīvas mācību ekskursijas ar tiešraidēm no LVM Kalsnavas arborētuma, čiekurkaltes un kokaudzētavas. Pasākumu tēma ir “Meža atjaunošana – kokaugu selekcija, sēklu ieguve, sēklu bankas veidošana un profesionāla sēšana, stādīšana”.

Cūkmena vadītās digitālās mācību stundas bērnudārzos, kuri piedalās LVM ekoprogrammā “Cūkmena detektīvi”, notiks līdz pat jūnijam. Viena pasākuma norises ilgums ir mācību stunda jeb 40 minūtes un tajā iekļautas izzinošas rotaļas, aktīva izkustēšanās Cūkmena dejā un Cūkmena zvēresta došana.

Meža bagātības virtuālajos skatu torņos

Savukārt ģimenes un citus interesentus Cūkmens uzrunā Olimpiskajos pārgājienos, kur 11 maršrutos izvietoti virtuālie skatu torņi, kuros var iepazīt meža bagātības no Cūkmena lidojuma. Olimpiskajos pārgājienos ikviens var iepazīt dažāda vecuma mežus un mežsaimnieciskās darbības, kas tajos tiek īstenotas – meža atjaunošanu, kopšanu, audzēšanu un dabas aizsardzību, kas ir daļa no bezgalīgā meža apsaimniekošanas cikla. Katrā virtuālajā tornī ir iekļauti interaktīvi jautājumi, kuros iespējams pārbaudīt savas zināšanas par mežu. Virtuālo panorāmu no Pīļezera Olimpiskā pārgājiena var skatīt šeit: https://panoramas.lvm.lv/RV/

Digitālo Meža dienu aktivitātes AS “Latvijas valsts meži” organizē projekta "Nemēslo mežā” ietvaros. Sadarbībā ar Latvijas Vides aizsardzības fondu AS "Latvijas valsts meži” jau kopš 2005. gada visā Latvijā īsteno kampaņu "Nemēslo mežā”. Šogad iecerēts turpināt sabiedrības izglītošanu un informēšanu par meža aizsardzības jautājumiem, veicinot sabiedrības attieksmes un uzvedības maiņu pret atkritumu atstāšanu mežos. Vairāk par projektu lasiet www.cukmens.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI