DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Plešs: pašvaldībām pieejami 15 milj. eiro degradēto teritoriju sakārtošanai un ekonomiskās aktivitātes veicināšanai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien Ministru kabinets (MK) apstiprināja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavoto rīkojumu projektu, kas paredz 15,11 milj. eiro lielas investīcijas pašvaldību projektiem no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējuma degradēto teritoriju revitalizācijai, reģenerējot degradētās teritorijas atbilstoši pašvaldību attīstības programmām, nodrošinot videi draudzīgu un vides ilgtspēju veicinošu teritoriālo izaugsmi un jaunu darba vietu radīšanu. 

Ministrs Artūrs Toms Plešs (AP!): “Šāda finansējuma pieejamība pašvaldībām ir labs atbalsts ekonomiskās aktivitātes iedzīvināšanai teritorijās, kas ilgstoši bijušas neizmantotas. Līdz ar uzņēmējdarbībai labvēlīgas vides nodrošināšanu tiks radītas jaunas darba vietas un īstenoti pašvaldībām nozīmīgi projekti, kas sniegs vērtīgu pienesumu tautsaimniecībai kopumā.”

Pašvaldības tika aicinātas iesniegt VARAM projektu ideju konceptus, kur kopumā 24 pašvaldības iesniedza 44 ideju pieteikumus, kas tika vērtēti atbilstoši VARAM izstrādātajiem kritērijiem. Reģionālās attīstības koordinācijas padome izskatīja un saskaņoja VARAM sagatavoto projektu ideju sarakstu un tika atbalstītas deviņas projektu idejas, kuru īstenošanai būs pieejams ERAF finansējums 15 112 463 eiro apmērā. 

Projektu nosacījumi paredz, ka to īstenošanā pašvaldībām jāizmanto zaļās infrastruktūras vai enerģiju taupošie risinājumi. Līdz ar investīciju piesaisti projektiem plānots atjaunot vismaz 29,63 ha degradēto teritoriju platību, paredzams, ka būs izveidotas vismaz 402 jaunas darba vietas un piesaistītas vismaz 67,9 milj. eiro komersantu nefinanšu investīcijas.  

Apstiprināto projektu precizēto iesniegumu vērtēšanu nodrošinās Centrālā finanšu un līgumu aģentūra. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI