DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. maijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK tiekas ar ekonomikas ministra amata kandidātu Pēteri Šmidri

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Prezidija locekļi pirmdien, 17. maijā tikās ar politiskās partijas “KPV LV” virzīto ekonomikas ministra amata kandidātu Pēteri Šmidri, lai iepazītos ar kandidāta redzējumu par Latvijas ekonomisko attīstību un izrunātu iespējamo sadarbības modeli.

Tikšanās galvenais mērķis bija iepazīties ar P. Šmidres kā ekonomikas ministra amata kandidāta redzējumu par Latvijas ekonomisko attīstību un izrunātu iespējamo sadarbības modeli, kas sekmētu veiksmīgu un konstruktīvu dialogu starp ierēdniecību un uzņēmēju organizācijām.

Sarunas gaitā LTRK un ekonomikas ministra amata kandidāta P.Šmidres redzējums vairākos būtiskos jautājumos sakrita. Tai skaitā gan par  nepieciešamību pēc daudz ciešākas sadarbības starp ierēdņiem un uzņēmējiem, kas viennozīmīgi sekmētu Latvijas ekonomisko izaugsmi turpmāk un veidotu godīgāku un konkurētspējīgu  uzņēmējdarbības vidi Latvijā, gan arī  ir par uzņēmējiem aktuālo nodokļu politikas tēmu, to pastāvīgumu un prognozējamību, kura nepieciešamību P.Šmidre viennozīmīgi atbalsta un ir pārliecināts, ka dotajā brīdī  strauji un nepārdomāti valdības lēmumi,  kas varētu negatīvi mainīt uzņēmējdarbības vidi un pakļaut ekonomiku vēl lielākam riskam, nav pieļaujami.      

LTRK prezidents Aigars Rostovksis atzīmē: “Starp LTRK prezidija locekļiem un  ekonomikas ministra amata kandidātu P.Šmidri saprašānas ir pietiekami liela. Lielā mērā pateicoties tam, ka mēs visi nākam no uzņēmējdarbības vides un izprotam  problēmas, ar kurām ikdienu saskaras Latvijas uzņēmējs.  P.Šmidre ļoti ļabi saprot kā tiek pelnīta nauda , un kādi instrumenti un pieeja  ir nepieciešama labai uzņēmējdarbības praksei. Gadījumā,  ja P. Šmidre kļūs par ekonomikas ministru,  domāju, viņš spēs dot būtisku ieguldījumu Latvijas ekonomikas attīstībā.”

LTRK jau iepriekš ir paudusi nostāju, ka Latvijas ekonomikas izrāvienam un visu iedzīvotāju labklājībai  būtu būtiski,  ka Latvijas ekonomikas ministrs ir ne tikai zinošs ekonomikas procesos, bet pabijis arī  “uzņēmēju kurpēs”, kas izprastu un veicinātu sabiedrībā domu, ka tikai caur uzņēmējdarbības prizmu var sekmēt un attīstīt valsts iedzīvotāju labklājību, ka neviena valsts nevar pastāvēt bez uzņēmējdarbības, jo tieši uzņēmēji ir tie, kas valstij naudu saražo.

Kā jau ziņots iepriekš, LTRK  tiksies ar visiem potenciālajiem ekonomikas ministra amata kandidātiem un uzklausīs to redzējumu, priekšlikumus ekonomikas izaugsmei.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI