DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

2021. gada 17. maijs uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 17. maijā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 39 likumpārkāpēju.

Uz ārējām robežām konstatēti 20 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatētas 11 personas ar viltotiem dokumentiem

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Indijas un viens Azerbaidžānas pilsonis, bet veicot imigrācijas kontroli, Bauskas novada Brunavas pagastā konstatēti divi Lietuvas un divi Latvijas pilsoņi, kā arī viens Latvijas nepilsonis, savukārt Rucavas novada Rucavas pagastā konstatēti trīs Lietuvas pilsoņi ar viltotiem Covid-19 testiem. Pret diviem Indijas un vienu Azerbaidžānas pilsoni uzsākta administratīvā lietvedība, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Ieceļošana Latvijā liegta trīs ārzemniekiem

Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Kirgizstānas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Kirgizstānas pilsonim, jo ārzemniekam ir spēkā liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstu teritorijā, savukārt Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī ārzemnieks bija pārkāpis MK 2020. gada 9. jūnija noteikumu Nr. 360 „Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid - 19 infekcijas izplatības ierobežošanai" prasības. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 14 personām – septiņiem Latvijas, četriem Ukrainas, diviem Lietuvas un vienam Igaunijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu piecām personām – trīs Baltkrievijas, vienam Krievijas un vienam Serbijas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI