DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Notiks Nacionālo Bruņoto Spēku Štāba bataljona militārās mācības “Zibens 2021”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 17. līdz 21. maijam Annenieku un Naudītes pagastā, Dobeles novadā, notiks Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljona lauka taktiskās mācības “Zibens 2021.”

Mācību “Zibens 2021” ietvaros Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljons pilnveidos lauka kaujas iemaņas, komandvadības un atbalsta spējas nodrošināšanu Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem sakaru un informācijas sistēmu jomā.

Militārajās mācībās “Zibens 2021” vingrinājumi norisināsies saskaņā ar valstī noteiktajiem Covid-19 izplatības ierobežošanai noteiktajiem drošības pasākumiem. Mācību laikā tiks ievērotas Slimību profilakses un kontroles centra noteiktās preventīvās un pretepidēmiskas instrukcijas.

Iedzīvotāju ievērībai!

Militāro mācību vingrinājumi tiks veikti uz iepriekš saskaņotiem, valstij un pašvaldībām, kā arī juridiskām personām piederošiem zemes īpašumiem.

Mācību laikā netiks traucēta iedzīvotāju ikdienas dzīve, kā arī netiks ierobežota pārvietošanās pa koplietošanas ceļiem. Mācību nolūkos tiks izmantoti bezpilota lidaparāti. Militāro aktivitāšu laikā tiks lietoti kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Tomēr, atrodot mācību vietās nezināmus priekšmetus, tos aizliegts aiztikt vai pārvietot.

Iespēju robežās operatīvā informācija par militāro mācību aktivitātēm ir pieejama NBS Štāba bataljona Facebook lapā @Stababataljons un Instagram kontā staba_bataljons1919.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI