DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. maijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Konkursā par vietu Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē uzvarējis Jānis Siksnis

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atklātais konkurss par Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) locekļa amatu ir noslēdzies, un par konkursa uzvarētāju atzīts Jānis Siksnis.

Jānis Siksnis līdz šim strādājis Baltijas Mediju izcilības centrā, kur sākotnēji veica izpilddirektora pienākumus, bet kopš pagājušā gada februāra ir projektu direktors.

Iepriekš J. Siksnis bijis Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa preses padomnieks un šo amatu pildījis no 2016. gada līdz 2018. gadam. Pirms tam divdesmit gadus pavadījis Latvijas Radio, kur darbu uzsācis kā Ziņu dienesta ārzemju ziņu redaktors, bet vēlāk kļuvis par vecāko korespondentu, Ziņu dienesta vadītāju, attīstības projektu vadītāju un trīs gadus bijis arī Latvijas Radio valdes loceklis un ģenerāldirektors.

Pieredze gūta arī Latvijas Televīzijā, kur Jānis Siksnis no 2007. līdz 2008. gadam bijis raidījuma “De facto” vadītājs un sižetu autors.

Konkursa uzvarētājs Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē ieguvis politikas zinātnes bakalaura grādu, savukārt šobrīd Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātē apgūst maģistra studijas Sabiedrības vadības programmā. J. Siksnis labā līmenī pārvalda angļu un krievu valodu.

Konkursa komisijai prezentējot savu redzējumu par SEPLP darbības prioritātēm un sabiedrisko mediju turpmāko attīstību, J. Siksnis kā svarīgāko izvirzīja SEPLP kā patstāvīgas institūcijas izveidošanu un kļūšanu par mērķtiecīgi veidotas Latvijas mediju politikas stūrakmeni. Starp steidzamākajiem SEPLP uzdevumiem konkursa uzvarētājs minēja koncepcijas izstrādāšanu par apvienota sabiedriskā elektroniskā plašsaziņas līdzekļa izveidošanu un darbību – atbilstoši likumam tā jāizstrādā un jāiesniedz Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai pusgada laikā pēc padomes izveidošanas. Tāpat prioritāšu augšgalā tika minēta Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas sadarbības stiprināšana satura veidošanā. 

Konkursa komisijas izvirzītais uzvarētājs guva apstiprinājumu Memoranda padomē, kas šo lēmumu pieņēma 17. maija ārkārtas sēdē, savukārt gala lēmums par Jāņa Sikšņa apstiprināšanu SEPLP locekļa amatā pieņems Saeima.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vadīja Valsts kancelejas direktors J. Citskovskis, tās sastāvā bija Kultūras ministrijas valsts sekretāre D. Vilsone, Vidzemes Augstskolas asociētais profesors J. Buholcs, Memoranda padomes nevalstisko organizāciju puses locekļi – biedrības “Eiropas Kustība Latvijā” prezidents A. Gobiņš un biedrības “Sabiedriskās politikas centrs “Providus”” pārstāve A. Frīdenberga –, kā arī biedrības “Latvijas Mediju ētikas padome” deleģētais pārstāvis A. Ķēniņš. Komisijas darbā kā aizvietotāja piedalījās arī padomes locekle, biedrības “Latvijas Jaunatnes padome” pārstāve A. Jansone.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI