DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Simtgades izstādes noslēgumā aicina uz tiešsaistes diskusiju “Latvijas gadsimta mantojums”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: LNVM

20. maijā plkst. 18.00 Latvijas Nacionālā vēstures muzeja Facebook lapā tiešrādes formātā notiks diskusija “Latvijas gadsimta mantojums”. Sarunā piedalīsies jurists, Valsts prezidenta padomnieks tiesību politikas jautājumos Jānis Pleps, demogrāfs Ilmārs Mežs, literatūrzinātnieks, Latvijas Okupācijas muzeja biedrības ilggadējs vadītājs Valters Nollendorfs, rakstniece Inese Zandere, ekonomists un ekonomikas vēstures pētnieks Edmunds Krastiņš, kultūrpētnieks, profesors Deniss Hanovs. Diskusiju vadīs žurnālists Ansis Bogustovs.

Uzmanība šajā sarunā retrospektīvi tiks pievērsta pagājušajam gadsimtam, tomēr tās virsmērķis ir apzināt Latvijas nākotnes metus, pārrunājot, kādu pozitīvo un negatīvo pieredzi esam mantojuši no iepriekšējām paaudzēm. Piemēram – gan Latvijas demokrātijas pieredze, gan Ulmaņa autoritārā režīma tēls sabiedrībā veidojis noteiktu izpratni par parlamentāro sistēmu – vai un kā tas mūs ir iespaidojis? Kāda ir 20. gs. norišu demogrāfiskā ietekme, vai un kad to būs iespējams pārvarēt? Kā bijis iespējams nodrošināt kultūras un tradīciju pēctecību un dzimtu saiknes? Vai varam teikt, ka ekonomiskā un dzīves kvalitātes ziņā atrodamies labākā situācijā nekā jebkad iepriekš?

Ietilpīgais jautājums “Kas ir “Latvija?” visā muzeju kopizstādes “Latvijas gadsimts” garumā vienojis tematiskus pasākumus, lekcijas un diskusijas par dažādām Latvijas vēstures un kultūrvēstures tēmām, sākot no jaunlatviešu idejām par Latviju līdz pat diskusijai par 90. gadu politikas un ekonomikas līkločiem.

Diskusijas “Latvijas gadsimta mantojums” ieraksts, tāpat arī citu diskusiju un ekskursiju ieraksti būs skatāmi gan LNVM lapā https://www.facebook.com/LNVMuzejs, gan muzeja digitālajā krātuvē https://emuzejs.lnvm.lv/.  

Pēdējos gados vērienīgākā muzeju kopizstāde “Latvijas gadsimts”, kas Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā bija skatāma kopš 2018. gada 4. maija, tiks slēgta 2021. gada 24. maijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI