DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Latvijas karavīri piedalās militārajās mācībās “Steadfast Defender 2021” un “Saber Guardian 2021”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 13. maija līdz 13. jūnijam Rumānijā Sprādzienbīstamu priekšmetu iznīcināšanas apakšvienība Sevišķi ātras reaģēšanas vienības daudznacionālās brigādes sastāvā piedalīsies starptautiskajās militārajās mācībās “Steadfast Defender 2021” un “Saber Guardian 2021”.

Mācību laikā pārbaudīs Sprādzienbīstamu priekšmetu iznīcināšanas vada spēju īsā laika periodā  sagatavoties un izvērsties uzdevumu izpildei operāciju rajonā tālu no vienības pastāvīgās uzturēšanās vietas. Tāpat mācību laikā Latvijas karavīri, sniedzot atbalstu sabiedroto spēkiem, trenēs un pilnveidos iemaņas un spējas sprādzienbīstamu priekšmetu neitralizēšanā un iznīcināšanā.

Jau ziņots, ka pērn septembrī notika Zemessardzes 54. kaujas atbalsta bataljona profesionālā dienesta Sprādzienbīstamu priekšmetu iznīcināšanas vienības nacionālā sertifikācija dalībai NATO Sevišķi ātras reaģēšanas vienības sastāvā. 

Sprādzienbīstamu priekšmetu iznīcināšanas vads dežūru Sevišķi ātras reaģēšanas vienības Daudznacionālās brigādes kaujas grupas sastāvā uzsāka 2021.gada 1. janvārī. 

Par Sevišķi ātras reaģēšanas vienības (Very High Readiness Joint Task Force – VJTF) izveidi dalībvalstis vienojās NATO samitā Velsā 2014. gadā, lai uzlabotu alianses spējas reaģēt uz jaunajiem drošības izaicinājumiem. Vienība ir alianses vienots spēks, ko veido sauszemes komponents ar atbilstošām gaisa, jūras un speciālo operāciju spējām. Sevišķi ātro reaģēšanas vienību būs iespējams izvietot dažu dienu laikā, lai reaģētu uz jebkuriem izaicinājumiem, kas rastos kādā no NATO dalībvalstīm. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI