DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Zemgales reģionā dedzis mežs 4,34 hektāru platībā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

13. maijā ap pusdienas laiku LVM Zemgales reģiona darbinieki konstatēja meža ugunsgrēku ar atklātu liesmu. Ugungrēka dzēšanas darbos piedalījās AS "Latvijas valsts meži" (LVM) darbinieki, brīvprātīgie ugunsdzēsēji, Valsts meža dienesta un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvji. Dzēšanas darbi tika pabeigti vakarā, ap plkst. 22, vēl šodien izdegusī platība tiek uzraudzīta, lai novērstu grūzdošās vietas. 

Iespējamais ugunsgrēka izcelšanās iemesls ir ļaunprātīga dedzināšana, jo ugunsgrēks izcēlies no aizdedzinātām enerģētiskās koksnes kaudzēm atjaunošanas cirtē. Lielo vēja brāzmu dēļ uguns strauji izplatījās gan uz pieaugušo mežu, gan jaunaudzēm.

Ugunsnedrošajā laikaposmā jāievēro īpaša piesardzība

AS "Latvijas valsts meži" vērš uzmanību, ka visā valsts teritorijā no 2021. gada 26. aprīļa ir noteikts ugunsnedrošais laikaposms. Ugunsnedrošajā laikaposmā - no pavasara līdz rudenim – mežos ir aizliegts veidot atklātu liesmu, izņemot rekreācijas objektus, kuros ierīkotas speciāli tam paredzētas vietas, kā arī atstāt tos bez uzraudzības, nomest degošus vai gruzdošus sērkociņus, izsmēķus un citus priekšmetus, kā arī braukt ar mehāniskajiem transportlīdzekļiem pa mežu ārpus ceļiem! Arī nevērīgi izmestie atkritumi var kļūt par cēloni uguns nelaimei vai veicināt uguns liesmu izplatību, jo īpaši, ja tiek izmesti labi degoši priekšmeti. Tāpēc atkritumi, kas radušies atpūšoties, jāņem līdzi vai jāatstāj tam paredzētajās atkritumu urnās. Meža apmeklētājiem jāatceras, ka mehāniskos transportlīdzekļus drīkst novietot tikai tādās vietās, kur tie netraucē meža apsaimniekotājiem un ugunsdzēsējiem. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI