DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK: Esam gatavi tikties ar potenciālajiem ekonomikas ministra kandidātiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijai  pilna laika ekonomikas ministru  vajag iespējami ātri, lai nepārtrūkst iesāktie darbi, kas pašreizējos krīzes apstākļos ir īpaši svarīgi. Tomēr par ātrumu, daudz būtiskāk ir izraudzīt atbilstošu kandidātu, kuram ir spēcīgas zināšanas ekonomikā, ar izpratni par uzņēmējdarbību, skaidru redzējumu par Latvijas tautsaimniecības attīstību un spēju strādāt intensīvā un  konstruktīvā dialogā ar uzņēmēju organizācijām.

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) ir gatava tikties ar potenciālajiem ekonomikas ministra kandidātiem un uzklausīt to redzējumu, priekšlikumus ekonomikas izaugsmei.

LTRK prezidents Aigars Rostovskis norāda: “Nākamajam ekonomikas ministram ideālā variantā būtu jābūt ar pieredzi uzņēmējdarbībā, jāizprot ekonomiskie procesi, jāvērtē labāko biznesa praksi pasaulē un iespējamos modeļus, ko pārnest uz Latvijas ekonomiku,  un jābūt skaidram redzējumam par Latvijas ekonomisko uzplaukumu un labklājību. Politiķu izvirzītos kandidātus mēs aicināsim uz tikšanos, lai iepazītos ar kandidāta redzējumu par Latvijas ekonomisko attīstību, izrunātu iespējamo sadarbības modeli, kā arī izvērtētu kandidāta atbilstību šim atbildīgajam amatam. “

Valstī  joprojām ir ļoti sarežģīta situācija, Covid -19 krīze vēl nav pārvarēta, bet tieši ekonomikas ministra atbildībā  būs Latvijas taustaimniecības atgūšanās temps. Ir  rūpīgi un atbildīgi jāpieņem lēmums par nākamo Latvijas ekonomikas ministru, tāpēc pirms Ekonomikas ministra apstiprināšanas, to uzklausīšana un izvērtēšana no valdības partneru puses ir kritiski svarīga.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI