DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

RTU prorektors Tālis Juhna iekļauts ANO augsta līmeņa ekspertu grupā zinātnes, tehnoloģiju un inovāciju jautājumos

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 4. maijā Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ģenerālsekretārs Antoniu Gutērešs (António Guterres) iecēla Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) prorektoru Tāli Juhnu un vēl deviņus ekspertus no dažādām valstīm ANO augsta līmeņa ekspertu grupā, kas atbalsta ANO Tehnoloģiju veicināšanas mehānismu (Technology Facilitation  Mechanism). Ekspertu galvenais uzdevums būs – sniegt priekšlikumus un veicināt diskusiju, kā zinātne, tehnoloģijas un inovācijas var sekmēt ilgtspējīgas attīstības mērķu īstenošanu. ANO ģenerālsekretāra lēmums apliecina Latvijas ekspertu profesionalitāti, un ir pozitīvs novērtējums Latvijas zinātnes kopienas spējai sniegt ieguldījumu ilgtspējīgas attīstības veicināšanā.

Desmit pārstāvju grupā ir iekļauti zinātnieki, pētnieki, uzņēmēji un aktīvisti no dažādām zinātnes, tehnoloģiju, inovāciju un uzņēmējdarbības jomām. Plašāka informācija pieejama ANO Ekonomisko un Sociālo lietu departamenta mājas lapā.

Profesors Dr.sc.ing. Tālis Juhna ir RTU Zinātņu prorektors un Latvijas Zinātnes padomes konsultatīvās padomes priekšsēdētājs. Viņa pētījumu jomas ir ūdens kvalitāte un pārvaldība, notekūdeņu attīrīšana un atjaunojamās enerģijas ieguve. Profesors arī aktīvi iesaistās atbalsta mehānismu ieviešanā jaunuzņēmumu un inovāciju attīstībā Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI