DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Robežšķērsošana

VID muitas amatpersonas atklāj 100 000 viltotu tablešu pasta sūtījumos

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot muitas kontroles pasākumus, pasta sūtījumos atklāja lielu daudzumu medikamentu. Oficiālais preču zīmes īpašnieka sniegtais atzinums liecina, ka šie medikamenti ir viltoti. Ņemot vērā atbilstošu oriģinālo preču vērtību, tiesību īpašniekam tika novērsts kaitējums 1,78 miljonu eiro apmērā.

Lidostas muitas kontroles punkta amatpersonas, veicot pasta sūtījumu muitas kontroli, četros sūtījumos no Lielbritānijas konstatēja medikamentus ar uzrakstiem “VIDALISTA 20 Tadalafil Tablets”, ko mēģināts ievest slēptā veidā. Kontroles laikā muitas amatpersonām radās aizdomas par iespējamiem intelektuālā īpašuma tiesību pārkāpumiem. Lai pārliecinātos, vai zāles ir viltotas, preču zīmes īpašnieka pārstāvim tika nosūtīts lūgums sniegt atzinumu.

Šonedēļ VID Muitas pārvalde saņēma oficiālu atzinumu, ar kuru tiesību īpašnieks apstiprina, ka ir pārkāptas intelektuālā īpašuma tiesības. Pamatojoties uz atzinumu, muita pabeidza kontroles procesu un izņēma kopumā 100 000 vienības minēto medikamentu.

Saskaņā ar tiesību īpašnieka atzinumā sniegto informāciju kopējā šāda daudzuma oriģinālo preču vērtība ir 1,78 miljoni eiro.  

Viltotu medikamentu lietošana var būt bīstama patērētāju veselībai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI