DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš un LIZDA vienisprātis par nepieciešamību meklēt risinājumus pirmsskolas pedagogu atalgojuma jautājumā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš šodien, tiekoties ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadību, bija vienisprātis par nepieciešamību meklēt risinājumus pirmsskolas pedagogu atalgojuma jautājumā.

Ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības, tikšanās notika attālināti. Tajā piedalījās arī Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens un finanšu ministrs Jānis Reirs.

Tikšanās laikā LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga informēja par situāciju saistībā ar pirmsskolas pedagogu atalgojumu un slodzi, norādot, ka sarunās ar Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) tiek risināts jautājums par pirmsskolas pedagogu atalgojuma palielināšanu no šī gada 1. septembra.

LIZDA nav apmierināta ar IZM piedāvājumu palielināt atalgojumu par 5%, norādot, uz atšķirību minimālās stundu likmes apmaksā vispārējās izglītības un pirmsskolas pedagogiem un nepieciešamību nodrošināt šo likmju izlīdzināšanu.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš tikšanās laikā norādīja, ka pirmsskolas izglītības pedagogu atalgojums pamatā ir pašvaldību atbildības jautājums – valsts atbildība ir minimālās samaksas likmes noteikšanā.

Mudinot LIZDA ciešāk sadarboties ar pašvaldībām jautājuma risināšanā par pirmsskolas pedagogu atalgojumu, K. Kariņš, A. Ašeradens un J. Reirs atzina, ka iespējamais atalgojuma kāpums pirmsskolas pedagogiem no 1. septembra varētu būt lielāks par 5%, bet nepieciešams laiks precīzu, uz datiem balstītu, priekšlikumu izstrādei.

Puses vienojās par atkārtotu tikšanos, kad Finanšu ministrija ar Izglītības un zinātnes ministriju būs veikusi nepieciešamo datu salīdzināšanu un analīzi, kā arī sagatavojusi priekšlikumus par algu palielināšanu pirmsskolas pedagogiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI