DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

RNP pilnveido grafiti tīrīšanas pakalpojumu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) klientiem piedāvā jaunu pakalpojumu - efektīva grafiti tīrīšana. RNP iegādājās grafiti tīrīšanas iekārtu, lai sniegtu kvalitatīvu apsaimniekošanas pakalpojumu klientiem – ēku fasādes kopšana. Smilšu strūklas ar vakuuma iesūkšanu tehnoloģija nodrošina nevainojamu procesa tīrību un ekoloģiskumu. Salīdzinot ar citām metodēm – ķīmijas izmantošanu vai aizkrāsošanu – šī metode palīdz sasniegt mērķi ātrāk un efektīvāk.

Pirms jaunās iekārtas iegādes grafiti tika tīrīti ar ķīmiju, kas spēj notīrīt tikai noteikta veida krāsas, kā arī spēj notīrīt zīmējumus tikai no krāsotām/neuzsūcošām virsmām, piemēram, iekštelpās. Nebija iespējams notīrīt betona un ķieģeļu virsmas. Lai no tām notīrītu grafiti, bija nepieciešams darbu deleģēt ārpakalpojuma uzņēmumam vai arī veikt krāsošanas darbus, kas nereti nozīmē pārkrāsot visu ēkas fasādi. Izmantojot ķīmiju virsmu tīrīšanai, ir nepieciešams ļoti liels koncentrāts, jo tā ātri uzsūcas/izgaro.

Salīdzinot ar ķīmijām, jaunā metode ļauj noņemt krāsu, kas ir dziļi ievilkusies un izžuvusi, jo sīkie smilšu graudiņi izsit krāsas daļiņas. Rezultāts atkarīgs arī no tā, cik liels un cik kārtās grafiti ir uzzīmēts. Jāņem vērā arī tas, kāds ir fasādes pārklājums, graudainas un akmeņainas virsmas tīrīšana prasa vairāk laika un lielākas pūles, piemēram, flīžu un ķieģeļu virsmas var notīrīt ātrāk un vieglāk. Iekārta piedāvā arī trīs režīmus - jo biezāka krāsas kārta, jo spēcīgāku režīmu var izmantot.

Līdz šim piedāvātajam pakalpojumam pieteikušās desmit RNP apsaimniekotās mājas. Mājas pārvaldnieks, veicot ēkas vizuālo apsekošanu, novērtē vai nepieciešams veikt grafiti attīrīšanas darbus. Kad saņemts apsekošanas akts, kurā noteikts, ka nepieciešams veikt tīrīšanu, tiek veikta darbu izmaksu aprēķināšana un finanšu saskaņošana. Pēc izmaksu saskaņošanas objekts tiek iekļauts grafikā. Pieprasījumu varam saņemt arī no pašiem klientiem - uz iesnieguma pamata mājas namu pārvaldnieks veic apsekošanu un nepieciešamās darbības. Iesniegumu par ēkas fasādes tīrīšanu var sūtīt uz vienoto e-pasta adresi rnparvaldnieks@rnparvaldnieks.lv, atstāt iesniegumu pastkastē pie RNP Klientu apkalpošanas centriem vai ar pasta starpniecību nosūtīt uz RNP juridisko adresi – Aleksandra Čaka iela 42, Rīga, LV-1011.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI