DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Šodien notiks LPS un Satiksmes ministrijas sarunas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 12. maijā, norisināsies Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) ikgadējās sarunas ar Satiksmes ministriju. Tās vadīs satiksmes ministrs Tālis Linkaits un LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.

Šogad sarunas ievadīs jautājums par valsts autoceļu atjaunošanas projektiem 2021. gadā – plānotajiem remontdarbiem un finansējumu valsts reģionālajiem un vietējiem autoceļiem, kā arī prognozēm vidēja termiņa budžeta ietvaram 2022., 2023. un 2024. gadam un iespējamām izmaiņām pašvaldību mērķdotāciju ielu un autoceļu finansējuma sadalē.

Nozīmīga sarunu daļa tiks veltīta Satiksmes ministrijas aktivitātēm Eiropas zaļā kursa ieviešanā transporta sektorā un ilgtspējīgas un viedas mobilitātes stratēģijai, kas paredz nākotnē lielus izaicinājumus, piemēram, CO₂ samazinājumu pilsētas autobusiem un pāreju uz bezemisiju vai tīro degvielu. Sarunās tiks apspriestas iespējas satiksmes un infrastruktūras uzlabošanas projektiem piesaistīt Eiropas Atveseļošanas un noturības mehānisma finansējumu.

Vairāki darba kārtības punkti saistīti ar sabiedriskā transporta pakalpojuma aktualitātēm un finansējumu. Vēl puses diskutēs par sabiedriskā transporta pakalpojuma iepirkumu 2021.–2030. gadam, par priekšlikumiem kārtībai, kādā pašvaldība var līdzfinansēt ar sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu saistītos zaudējumus reģionālās nozīmes vai pilsētas nozīmes maršrutu tīkla dotētajos maršrutos (reisos), par komerciālo maršrutu un tādu maršrutu ieviešanu, kuros sabiedriskā transporta pakalpojumi tiek sniegti bez maksas, par priekšlikumiem pasažieru pārvadājumu pakalpojuma ieviešanai pēc pasažieru pieprasījuma un par skolēnu pārvadājumiem pandēmijas apstākļos.

LPS padomnieks tautsaimniecības jautājumos Aino Salmiņš norāda: “Gada laikā kopš iepriekšējām sarunām esam ar satiksmes ministru un nozares speciālistiem tikušies vairākkārt, un daudz ko no problēmām jau izdevies atrisināt. Šajās sarunās galvenie jautājumi, par kuriem jātiek skaidrībā, ir sabiedriskā transporta pieejamība, ko ietekmē gan neviennozīmīgi vērtējamais sabiedriskā transporta iepirkums, gan administratīvi teritoriālā reforma, un maršrutu tīkla apjoms tuvākajos gados.”

LPS sarunas ar Satiksmes ministriju sāksies plkst. 13, un tās varēs skatīties tiešraidē LPS vietnes www.lps.lv sadaļā “Tiešraides, videoarhīvs – Tiešraide” vai sekojot šai saitei. Tiešraides laikā būs iespēja uzdot jautājumus, sūtot tos uz e-pasta adresi tiesraide@lps.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI