DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. maijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīt notiks Latvijas Pašvaldību savienības un VARAM ikgadējās sarunas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 12. maijā, norisināsies Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) ikgadējās sarunas ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM). Tās vadīs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs un LPS priekšsēdis Gints Kaminskis.

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis norāda: “Sarunās ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju tiekamies katru gadu. Mainās izskatāmie darba kārtības jautājumi, taču ik gadu nākas atgriezties pie reģionālās attīstības, atkritumu apsaimniekošanas, piekrastes pārvaldības un citām VARAM pārraudzībā esošām jomām. Laiks uzliek savus akcentus, un mēs piedāvājam problemātiskos jautājumus risināt pēc iespējas konstruktīvi un tālredzīgi.”

Šogad sarunas sāksies ar LPS un VARAM 2020. gada sarunu protokola izpildes vērtējumu, kam sekos investīciju programmas un citu finanšu atbalsta mehānismu izskatīšana valsts autoceļu attīstībai un administratīvi teritoriālās reformas mērķu sasniegšanai. Turpinājumā puses pārrunās jūras piekrastes joslas un iekšzemes publisko ūdeņu pārvaldību, tostarp jūras piekrastes sauszemes daļas noteikšanu un reģistrēšanu, pašvaldību un ministrijas pienākumu sadalījumu un valsts atbalstu. Nozīmīga sarunu sadaļa veltīta atkritumu apsaimniekošanas jautājumiem – atkritumu apsaimniekošanas reģionu iecerētajai reformai, pamatojumam, tiesību un saistību pārņemšanai, atkritumu apsaimniekošanas centru veidošanas juridiskajiem aspektiem, mērķu sasniegšanai atkritumu reģenerācijā, pārstrādē un apglabāšanas straujā mazināšanā, aprites ekonomikas principu ieviešanai no atkritumu mazināšanas līdz otrreizējai lietošanai un pārstrādes iespējām. Vēl sarunās skatīs valsts līdzfinansējumu pašvaldību koprisinājumu uzturēšanai, 2021.‒2027. gada plānošanas perioda Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējuma piešķiršanu pašvaldību IKT projektiem un reģionālās attīstības un plānošanas jautājumus saistībā ar administratīvajiem reģioniem, to funkcijām un reģionālās attīstības īstenošanas atbalstu. Darba kārtībā iekļauts arī jautājums par atbalstu ūdensapgādes un kanalizācijas pieslēgumiem mājsaimniecībās un aktuālie un neatrisinātie jautājumi saistībā ar jaunām Eiropas Savienības regulām un direktīvām kontekstā ar Atveseļošanas un noturības mehānismu.

LPS sarunas ar VARAM 12. maijā sāksies plkst. 8:30, un tās notiks Microsoft Teams platformā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI