DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. maijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

LPS šonedēļ tiksies ikgadējās sarunās ar trim ministrijām

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Maijā sākas ikgadējās Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) sarunas ar nozaru ministrijām. Šonedēļ notiks pirmās trīs sarunas: 12. maijā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM) un ar Satiksmes ministriju un 14. maijā ar Izglītības un zinātnes ministriju.

Pirms svarīgā darba cēliena LPS priekšsēdis Gints Kaminskis norāda: “LPS un ministriju sarunu procedūra noteikta Ministru kabineta noteikumos par kārtību, kādā valdība saskaņo ar pašvaldībām jautājumus, kas skar pašvaldību intereses un darbību. Ikgadējās sarunās ar nozaru ministrijām allaž cenšamies tikt līdz kompromisiem, kas būtu pieņemami abām pusēm, lai Latvijas Pašvaldību savienības un Ministru kabineta gadskārtējā vienošanās un domstarpību protokolā būtu pēc iespējas mazāk nevienošanos. Ceram, ka šogad sarunas ar ministrijām izdosies konstruktīvas un varēsim vienoties arī par problemātiskiem jautājumiem un to risinājumiem.”

LPS sarunas ar VARAM 12. maijā sāksies plkst. 8:30, un tās notiks Microsoft Teams platformā. Sarunas vadīs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs un LPS priekšsēdis Gints Kaminskis. Sarunās tiks izskatīti jautājumi par investīciju programmu valsts autoceļu attīstībai administratīvi teritoriālās reformas (ATR) kontekstā un citiem finanšu atbalsta mehānismiem, jūras piekrastes joslas un iekšzemes publisko ūdeņu pārvaldību, atkritumu apsaimniekošanu, valsts līdzfinansējumu pašvaldību koprisinājumu uzturēšanai, nākamā plānošanas perioda ERAF finansējumu pašvaldību IKT projektiem, reģionālo attīstību un plānošanu un vēl citi jautājumi.

Šajā pašā dienā – 12. maijā – notiks arī LPS sarunas ar Satiksmes ministriju, un tās sāksies plkst. 13. Sarunas vadīs satiksmes ministrs Tālis Linkaits un LPS priekšsēdis Gints Kaminskis. Ikviens interesents tās varēs skatīties tiešraidē LPS vietnes www.lps.lv sadaļā “Tiešraides, videoarhīvs – Tiešraide” vai sekojot šai saitei. Sarunu darba kārtībā iekļauti jautājumi par valsts autoceļu atjaunošanas projektiem, Eiropas zaļā kursa ieviešanu transporta sektorā, sabiedriskā transporta pakalpojuma aktualitātēm un finansējumu u. c.

Trešās šīsnedēļas LPS sarunasar Izglītības un zinātnes ministriju – notiks 14. maijā plkst. 11. Tās varēs skatīties tiešraidē LPS mājaslapas www.lps.lv sadaļā “Tiešraides, videoarhīvs – Tiešraide” vai šeit. Sarunās, ko vadīs izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska un LPS priekšsēdis Gints Kaminskis, apspriedīs pedagogu darba samaksas modeli, skolu tīkla optimizācijas vadlīnijas un veikto analīzi par pašvaldību izmaksām uz vienu izglītojamo.

Nākamnedēļ plānotas divas sarunas: 19. maijā ar Veselības ministriju un 20. maijā ar Labklājības ministriju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI