DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. maijā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Piektajā NVA un EURES tiešsaistes raidījumā “Esi informēts, atgriežoties Latvijā” runa būs par starpvalstu nodokļu jautājumiem

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Eiropas nodarbinātības dienestu tīkla EURES konsultanti veido piekto raidījumu “Esi informēts, atgriežoties Latvijā”, kas būs veltīts starpvalstu nodokļu jautājumiem un 27.maijā plkst. 16.00 tiks pārraidīts EURES Latvia Facebook lapā (https://www.facebook.com/eureslatvia).

Raidījuma vadītājs NVA EURES konsultants Andris Segliņš sarunā ar Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvi skaidros ar nodokļiem saistītus jautājumus un rīcības, kas jāveic pirms un pēc atgriešanās Latvijā. Raidījuma skatītāji tiks informēti par nodokļu rezidenta statusu, iedzīvotāju ienākuma nodokļa nomaksas kārtību (gan klātienes, gan attālināta darba gadījumos), gada ienākumu deklarācijas iesniegšanu, kā arī par to, kāda Latvijā ir nodokļu aplikšanas kārtība ārvalstīs piešķirtajām pensijām.  Raidījuma skatītāji uzzinās, kur meklēt detalizētāku informāciju un saņemt konsultācijas nodokļu jautājumos.

Tiešsaistes translācijas sekotāji EURES Latvia Facbook lapas komentāru sadaļā varēs uzdot arī savus jautājumus par nodokļiem un, ja nepieciešams, vienoties par attālinātām individuālajām konsultācijām.

29.aprīlī EURES Latvia Facebook lapā tika pārraidīts ceturtais cikla “Esi informēts, atgriežoties Latvijā” tiešsaistes raidījums, kurā Latvijas investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvji informēja par valsts atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai.

Visi iepriekšējie cikla “Esi informēts, atgriežoties Latvijā” tiešsaistes raidījumu ieraksti jebkurā laikā ir skatāmi EURES Latvia Facebook lapā:

Pirmais raidījums "EURES atbalsts remigrācijai": https://fb.watch/3UqqTbO-9y/

Otrais raidījums "Bezdarbnieka pabalsts un tā eksports": https://fb.watch/3UmuRY0ysW/

Trešais raidījums ''Dzīvesvietas deklarēšana un uzturēšanās Latvijā'': https://fb.watch/4LxhPszSR7/

Ceturtais raidījums "Atbalsts uzņēmējdarbības uzsākšanai Latvijā": https://fb.watch/5bmCYbQBcb/

Tiešsaistes raidījumu ciklu “Esi informēts, atgriežoties Latvijā”, balstoties uz savu darba pieredzi un piesaistot dažādu jomu ekspertus, veido NVA EURES darba mobilitātes konsultanti, lai sniegtu remigrantiem aktuālāko informāciju par darba iespējām un dzīves apstākļiem Latvijā, valsts un pašvaldību institūciju pakalpojumiem un atbalstu, nepieciešamo dokumentu kārtošanu gan ārvalstī, pirms aizbraukšanas, gan Latvijā, atgriežoties, par bezdarbnieka pabalsta eksportu, nodokļiem, dzīvesvietas deklarēšanu,  iegūtās kvalifikācijas atzīšanu un uzņēmējdarbības uzsākšanu Latvijā,  kā arī citiem svarīgiem jautājumiem.

Cikla “Esi informēts, atgriežoties Latvijā” tiešsaistes raidījumi skatāmi EURES Latvia Facebook lapā katra mēneša pēdējā ceturtdienā plkst. 16.00.  

Uz tikšanos 27.maijā!

NVA EURES konsultantu atbalsts pieejams ikvienam!

Ja Jums ir papildu jautājumi par darba iespējām Latvijā, sociālo aizsardzību (ģimenes pabalsti, bezdarbnieka pabalsts, tā eksports u.c.) vai starpvalstu nodokļu samaksu, aicinām sazināties ar NVA EURES konsultantiem.

Mājaslapa: www.nva.gov.lv/eures

E-pasts: eures@nva.gov.lv

Facebook: https://www.facebook.com/eureslatvia

Linkedin: www.linkedin.com/company/eures-latvia

Piektdienās no 13.00 līdz 15.00 EURES čats:

https://ec.europa.eu/eures/public/chat-with-eures-advisers

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI