DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. maijā, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Romā atvērs Latvijas un Svētā Krēsla diplomātisko attiecību simtgadei veltītu izdevumu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atzīmējot Latvijas starptautiskās atzīšanas simtgadi un Latvijas Republikas un Svētā Krēsla diplomātisko attiecību simtgadi, tapis rakstu un dokumentu krājums “100 gadi patiesuma un uzticēšanās garā. Diplomātiskās attiecības starp Latvijas Republiku un Svēto Krēslu”. Krājums izdots ar Ārlietu ministrijas Latvijas valsts simtgades publiskās diplomātijas programmas finansiālu atbalstu sadarbībā ar Svētā Krēsla Valsts sekretariātu, Pontifikālo vēstures zinātņu komiteju un Latvijas Nacionālo arhīvu. Tajā iekļauti priestera Mihaila Volohova un Dr. hist. Ineses Runces pētījumi un līdz šim nepublicēti arhīvu dokumenti par Latvijas un Svētā Krēsla attiecībām (1918–1958).

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs krājuma ievadā raksta: “Latvija ir pateicīga par stingro Svētā Krēsla politiku, vienmēr atbalstot Latviju un visus valsts okupācijas gadus neatzīstot tās inkorporāciju PSRS.”

Valsts prezidenta E. Levita oficiālās vizītes Vatikānā laikā 10. maijā notiks rakstu krājuma atvēršana. Svinīgajā notikumā Romā, LUMSA universitātē (Libera Universita Maria Santissima Assunta) piedalīsies Eiropas Savienības vēstnieki pie Svētā Krēsla, Valsts sekretariāta amatpersonas, akadēmiķi un zinātnieki. Muzikālo veltījumu nodrošinās Latvijas vokālais ansamblis “Anima Solla”.

Pasākuma tiešraidi 10. maijā plkst. 17.00 (pēc Latvijas laika) būs iespējams skatīties Valsts prezidenta kancelejas sociālajos tīklos un Ārlietu ministrijas Facebook kontā.

Latvijas valsts simtgades publiskās diplomātijas programmas atbalstīts 9. maijā notiks Latvijas vēstniecības pie Svētā Krēsla rīkots sakrālās mūzikas koncerts Santi Quattro Coronati bazilikā Romā, kurā vokālā grupa “Anima Solla” atskaņos dažādu latviešu komponistu, to vidū,  Riharda Dubras un Ērika Ešenvalda darbus.

Pasākums tiek organizēts Eiropas Savienības un Svētā Krēsla diplomātisko attiecību piecdesmitgades svinību projekta “Iter Europaeum” ietvaros.

Plašāku informācija par ES Baznīcu ceļa projektu “Iter Europaeum”, Latvijas izvēlēto baznīcu Santi Quattro Coronati un informāciju par Latvijas un Svētā Krēsla attiecībām lūdzam skatīt www.itereuropaeum.eu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI