DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks pateicas pulkvedim Jānim Dreimanim par darbu aizsardzības atašeja amatā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 6. maijā, aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar pulkvedi Jāni Dreimani, lai pateiktos viņam par darbu, pildot Latvijas Republikas aizsardzības atašeja Krievijā dienesta pienākumus.

“Pulkvedis Dreimanis ir pieredzējis aizsardzības atašejs un militārais diplomāts. Savā profesionālajā darbībā viņš ir godam pārstāvējis mūsu valsts intereses, iemantojot cieņu un augstu novērtējumu starp pašmāju un ārvalstu kolēģiem,” uzsver aizsardzības ministrs A. Pabriks.

Dienestu Latvijas Nacionālajos bruņotajos spēkos J. Dreimanis uzsāka 1993. gadā, ieņemot vadošus amatus Nacionālo bruņoto spēku Apvienotajā štābā, Baltijas bataljonā jeb BALTBAT, kā arī pildījis pienākumus Aizsardzības ministrijā.

Iepriekš J. Dreimanis ir bijis Latvijas Republikas aizsardzības atašejs Gruzijā, Azerbaidžānā, Bulgārijā un Turcijā, ar rezidenci Gruzijā, kā arī nerezidējošais atašejs Dānijā, Norvēģijā, Somijā un Zviedrijā.

Latvijas aizsardzības atašeja Krievijā dienesta pienākumus pulkvedis J. Dreimanis pildīja no 2020. gada 21. septembra. Viņš bija pirmais Latvijas aizsardzības atašejs, kurš pēc ilgāka pārtraukuma rezidēja Maskavā.

Pulkvedis J. Dreimanis ir viens no Baltijas valstu un Slovākijas diplomātiem, kuri aprīļa beigās tika izraidīti no Krievijas. Šāds Maskavas solis sekoja pēc tam, kad Baltijas valstis, izraidot vairākus Krievijas diplomātus, apliecināja atbalstu Čehijai.

 Plašsaziņas līdzekļos jau iepriekš ziņots, ka Čehija 17.aprīlī izraidīja 18 Krievijas diplomātus, kas saskaņā ar Čehijas izlūkdienesta atzinumu ir Krievijas izlūkdienestu slepenie aģenti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI