DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. maijā, 2021
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

LU noslēdz līgumu ar Linkolnas Universitāti Lielbritānijā par dubultdiploma studiju programmu datorzinātnē

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 6. maijā, Latvijas Universitāte (LU) parakstīja līgumu ar Linkolnas Universitāti Lielbritānijā (University of Linkoln UK) par dubultdiploma bakalaura studiju programmas realizēšanu datorzinātnē. Studentiem būs iespēja tepat Latvijā angļu valodā apgūt rūpīgi sagatavotos studiju kursus, kas nepieciešami augsta līmeņa datorzinātņu speciālistiem, un studiju noslēgumā iegūt abu universitāšu diplomus. 

Piedaloties līguma parakstīšanas pasākumā tiešsaistē, Lielbritānijas vēstnieks Latvijā, Viņa Ekselence Kīts Šenons sveica universitātes: “Es no sirds priecājos par Linkolnas Universitātes un Latvijas Universitātes sadarbību, radot jaunas un vērtīgas studiju iespējas datorzinātņu jomā. Šis ir lielisks piemērs Lielbritānijas augstākās izglītības un zinātnes sektora tieksmei sadarboties ar starptautiskiem partneriem izglītības, pētniecības, zinātnes un tehnoloģijas projektos”. 

“Man ir liels gods paziņot par sadarbību ar Linkolnas Universitāti, kas ir viena no labākajām universitātēm Lielbritānijā. Latvijas Universitātē mēs nemitīgi pilnveidojamies, lai nodrošinātu mūsu studentiem kvalitatīvu studiju programmu apguvi un rastu iespējas sadarboties ar vadošajām universitātēm visā pasaulē. Mums svarīga tādu jaunu programmu virzienu izstrāde, kuras jaunajā, globālajā realitātē piedāvātu studentiem novatorisku un uz nākotni orientētu, ilgtspējīgu, darba tirgus tendencēm atbilstošu izglītību. Izveidojot Linkolnas Universitātes un Latvijas Universitātes akadēmisko partnerību, mēs redzam iespēju attīstīt un nodrošināt izglītības modeli, kas atbilst visiem mūsu izvirzītajiem mērķiem, un spert soli arī plašākai sadarbībai pētniecībā,” pēc līguma parakstīšanas stāsta Latvijas Universitātes prorektors dabas, tehnoloģiju un medicīnas zinātņu jomā, profesors Valdis Segliņš. 

“Latvijas IKT darba tirgum ilgtspējīgai attīstībai ir nepieciešami aptuveni 3 tūkst. jaunu grādu ieguvušo IT speciālistu katru gadu. Pieprasījums pēc jauniem, augsti kvalificēties speciālistiem ir augsts, un pat visas Latvijas augstskolas kopā šobrīd nespēj šo pieprasījumu apmierināt. Turklāt ik gadu ir novērojama arī zināma potenciālo studentu aizplūšana uz ārzemju augstskolām. Piedāvājot iespēju studēt Latvijā un iegūt ne tikai Latvijas Universitātes diplomu, bet arī Lielbritānijā atzītās Linkolnas Universitātes diplomu, mēs cenšamies gan sniegt Latvijas studentiem iespēju iegūt ārzemju studiju pieredzi un kļūt konkurētspējīgākiem darba tirgū, gan arī padarīt Latvijas izglītību pievilcīgāku ārzemju studentiem. Kopā ar Linkolnas Universitātes kolēģiem esam gatavi spējīgiem un motivētiem studentiem piedāvāt aizraujošu studiju pieredzi, kas pavērs plašas karjeras iespējas gan Eiropā, gan visā pasaulē,” atzīst Datorikas fakultātes dekāns, profesors Guntis Arnicāns. 

Dubultdiploma studiju programma datorzinātnēs izstrādāta, izmantojot abu universitāšu ilggadējo pieredzi, lai nodrošinātu studentus ar darba tirgū nepieciešamām zināšanām un prasmēm. Abu universitāšu datorzinātņu bakalaura studiju programmu saturs un sasniedzamie studiju rezultāti tika rūpīgi salīdzināti un izvērtēti. Rezultātā studējošie gūs iespēju apgūt ne tikai LU piedāvātos studiju kursus, bet arī Linkolnas Universitātes studiju kursus, kā arī iegūs piekļuvi Linkolnas Universitātes mācībspēku konsultācijām, bibliotēkai, dažādiem pasākumiem, kopīgiem projektiem ar studentiem, kuri studē Lielbritānijā, un studiju noslēgumā arī Linkolnas Universitātes diplomu.  

Linkolnas Universitāte ir Lielbritānijā atzīta universitāte, kura lepojas ar augstāko jeb zelta līmeni mācīšanas metožu izvērtējumā “The Teaching Excellence Framework (TEF)”, kas ir nozīmīgākais izglītības kvalitātes rādītājs Lielbritānijā, piecām zvaigznēm prestižajā “QS Stars” pasaules universitāšu reitingā un Lielbritānijā nozīmīgākā augstskolu reitinga “The Times and Sunday Times Good University Guide 2021” apbalvojumu “Modern University of the Year”.  

Linkolnas Universitātes datorzinātņu bakalaura studiju programmu ir akreditējusi IT nozari pārstāvošā organizācija “The British Computer Society”, tāpat universitāte sadarbojas ar analītiķu un programmētāju apvienību “The Institution of Analysts and Programmers”. Savukārt LU bakalaura studiju programma “Datorzinātnes” jau divreiz ieguvusi Eiropas līmeņa akreditāciju, un tā ir vienīgā studiju programma Latvijā, kas apbalvota ar kvalitātes zīmi “Euro-Inf Quality Label”. Tāpat jau četrus gadus pēc kārtas Latvijas darba devēji šo programmu atzinuši par ieteiktāko studiju programmu Latvijā.  

Uzņemšana dubultdiploma programmā tiks atvērta tuvākajā laikā, un informācija par to ir pieejama Latvijas Universitātes tīmekļa vietnē.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI