DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija konstatē neatļautu psihotropo vielu realizāciju lielos apmēros personu grupā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas turpina darbu organizētās noziedzības apkarošanas jomā un pagājušajā mēnesī sadarbībā ar kolēģiem no Rīgas aizturēja organizētu grupu četru cilvēku sastāvā.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas sadarbībā ar Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonām un Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes amatpersonām aprīļa mēnesī atklāja noziedzīgu nodarījumu, kas saistīts ar neatļautu psihotropu vielu iegādāšanos un glabāšanu realizācijas nolūkā lielos apmēros personu grupā un neatļautu psihotropu vielu realizāciju lielos apmēros personu grupā.

Likumsargi, veicot procesuālās darbības kriminālprocesā, Kurzemes reģionā un Rīgā vairākos īpašumos izņēma 480 gramus amfetamīna, 1082 MDMA tabletes, vairāk nekā 7 tūkstošus skaidras naudas un desmit 50 eiro banknotes ar viltojuma pazīmēm.

Uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tika aizturēti četri vīrieši, no kuriem viens ir liepājnieks, bet trīs – rīdzinieki. Visi vīrieši jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā un diviem no viņiem ir piemērots bargākais drošības līdzeklis – apcietinājums.

Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziedzīgu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas turpina darbu uzsāktajā kriminālprocesā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI