DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. maijā, 2021
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Konkursā SkillsLatvia 2021 noteiks labākos jaunos profesionāļus tērpu dizainā un transporta pārvadājumos

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 6. līdz 7. maijam attālināti tiešsaistē norisināsies nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa SkillsLatvia 2021 prasmju konkursi “Tērpu dizains” un “Transporta pārvadājumi”. Konkursā “Tērpu dizains” piedalīsies seši audzēkņi no sešām profesionālās izglītības iestādēm, bet par “Transporta pārvadājumi” labākā titulu cīnīsies septiņi jaunieši no septiņām izglītības iestādēm.

6. maija rītā prasmju konkursa “Tērpu dizains” dalībniekiem jāiesniedz iepriekš izstrādāts izpētes darbs par tēmu “Ilgtspēja modes industrijā - RECYCLING kā viena no iespējām”. Pēc tam sekos uzdevums, kura laikā jaunajiem speciālistiem pēc klientes vēlmēm no lietotiem krekliem jāizveido mūsdienīgs un aktuāls apģērba dizains, kas ietvertu atkārtotas pārstrādes principus. Kad tērpa dizains ir izveidots, tad autoriem jāpiedāvā piemērotākais apģērba idejas attēlojums no priekšpuses un mugurpuses, kā arī kopējā stila piedāvājums ar pieskaņotu frizūru un apaviem. Konkursantiem būs pieejamas figūru sagataves, lai izveidotu tehnisko zīmējumu gan priekšpusei, gan mugurpusei atbilstoši konkursā izsniegtajam kreklkleitas modelim.

Konkursā “Transporta pārvadājumi” darba uzdevums ir balstīts uz reālu situāciju, kurā konkursanti darbojas kā kravas transporta loģistikas uzņēmuma pārstāvji, kuri saņem pieprasījumu no pasūtītāja izstrādāt un noorganizēt pasūtītāja kravas piegādi līdz saņēmēja norādītajai vietai. Uzdevuma izpildes laikā konkursantiem, izmantojot savas zināšanas, atjautību un loģiku, kā arī veicot virkni aprēķinus, ir jānonāk līdz izdevīgākajam piedāvājumam.

Prasmju konkursā “Tērpu dizains” piedalās audzēkņi no Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas, PIKC Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolas Saules skola, Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas, Rīgas Mākslas un mediju tehnikuma, PIKC Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas, PIKC Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas. Savukārt prasmju konkursā “Transporta pārvadājumi” piedalās audzēkņi, kuri pārstāv Profesionālo vidusskolu Victoria, Rīgas Tirdzniecības profesionālo vidusskolu, Daugavpils Tehnikumu, Valmieras tehnikumu, Rēzeknes tehnikumu, PIKC Rīgas Tehnisko koledžu, PIKC Liepājas Valsts tehnikumu.

Konkursā SkillsLatvia 2021 plānota 21 prasmju konkursa norise no 23. aprīļa līdz 4. jūnijam attālināti un klātienē dažādās Latvijas profesionālās izglītības iestādēs. Nākamais prasmju konkurss “Smago spēkratu remonts un apkope” notiks 21. maijā klātienē Ogres tehnikumā. Klātienes konkursu laikā organizatori rūpēsies par visu epidemioloģiskās drošības noteikumu un pasākumu ievērošanu. SkillsLatvia 2021 prasmju konkursu plānotās norises vietas un laiki pieejami Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) mājaslapas sadaļā SkillsLatvia 2021. Aktuālāko informāciju par konkursiem, izmaiņām un rezultātiem var atrast VIAA mājaslapā, Facebook lapā, kā arī SkillsLatvia Facebook lapā.

SkillsLatvia ir ikgadējs nacionāla līmeņa profesionālās meistarības konkurss profesionālās izglītības audzēkņiem. Tajā jaunie profesionāļi demonstrē savu prasmju izcilību, savstarpēji sacenšoties par medaļām un iespēju pārstāvēt Latviju starptautiskajos meistarības konkursos EuroSkills un WorldSkills. Konkurss notiek projekta “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Sociālais fonds.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI