DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents ar Kipras ārlietu ministru pārrunā sadarbību aktuālajos ES jautājumos

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents vakar Rīgas pilī tikās ar V. E. Kipras Republikas ārlietu ministru Niku Hristodulidi (H. E. Mr Nikos Christodoulides), pārrunājot aktuālos Latvijas un Kipras divpusējo attiecību jautājumus un sadarbību Eiropas Savienības (ES) ietvaros.

Valsts prezidents un Kipras ārlietu ministrs sarunā bija vienisprātis, ka abas valstis vieno kopīgi ES sadarbības jautājumi, kā arī Eiropas mazo valstu skatījums uz dažādiem aktuāliem tematiem.

E. Levits uzsvēra, ka Latvijai un Kiprai jāuztur aktīvs dialogs, attīstot divpusējo sadarbību, kā arī meklējot kopīgu redzējumu par ciešāku ES dalībvalstu sadarbību veselības jomā. Tāpat Valsts prezidents un Kipras ārlietu ministrs pārrunāja vārda brīvības nostiprināšanu īpaši sociālajos medijos informācijas tehnoloģiju laikmetā. Tika arī apspriests jautājums par to, kā cīnīties ar apzinātu dezinformāciju, kas sabiedrībai var nodarīt lielu kaitējumu. N. Hristodulidis atzina, ka pastāv liels potenciāls divpusējās politiskajās un ekonomiskajās  attiecībās, par to liecina arī tas, ka iepriekšējā Kipras ārlietu ministra vizīte Latvijā bijusi 1997. gadā. Minot vienu no sadarbības sfērām, ministrs atzīmēja tūrismu – Kipra ir lēmusi atvērt valsti tūristiem, kas ir vakcinēti pret COVID-19, no š.g. 10. jūnija.

Tāpat abas puses pārrunāja ES Austrumu partnerības jautājumus, apspriežot konkrētus soļus partnerības īstenošanai praksē. Valsts prezidents arī aktualizēja konferenci par Eiropas nākotni, kas, sākot ar Eiropas dienu š.g. 9. maijā, plāno apkopot ES iedzīvotāju idejas par ES nākotnei būtiskiem jautājumiem.

E. Levits arī uzklausīja N. Hristodulida skaidrojumu par politisko situāciju Kiprā un tās pierobežā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI