DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ministrs Edgars Rinkēvičs tiekas ar Kipras Republikas ārlietu ministru

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2021. gada 5. maijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Kipras Republikas ārlietu ministru Niku Hristodulidi (Nikos Christodoulides), kurš Latvijā ieradās darba vizītē.

Ministri pārrunāja Latvijas un Kipras divpusējo sadarbību, kā arī Eiropas un starptautiskās aktualitātes.

20. decembrī apritēs 30 gadi kopš Latvijas un Kipras diplomātisko attiecību nodibināšanas. Atzinīgi novērtējot abu valstu draudzīgās attiecības, ministri pauda ieinteresētību arī turpmāk stiprināt divpusējo dialogu valdību, parlamentu, ārlietu ministriju līmenī, paplašināt sadarbību kopīgo interešu jomās, tostarp zinātnē un pētniecībā, tirdzniecības, tūrisma attīstībā, pandēmijas seku pārvarēšanā. Sarunu partneri pārrunāja arī sadarbību starptautiskajās organizācijās.

Īpašu uzmanību ministri pievērsa Kipras jautājumam un ES–Turcijas attiecībām. N. Hristodulidis informēja par aprīļa beigās notikušās neformālās Ženēvas konferences Kipras jautājumā norisi un rezultātu, uzsverot, ka divu valstu risinājumam nav nākotnes. E. Rinkēvičs pauda atbalstu centieniem pēc iespējas ātrāk atsākt Kipras sarunas ANO vadītā procesa ietvaros un panākt ilgtermiņa risinājumu atbilstoši ANO noteiktajiem principiem.

E. Rinkēvičs un N. Hristodulidis apmainījās viedokļiem par aktuālo situāciju Vidusjūras austrumu un Tuvo Austrumu reģionā, Austrumu partnerības valstīs, transatlantisko sadarbību un citām starptautiskajām aktualitātēm. Ministri uzsvēra vienotas, efektīvas ES ārpolitikas nepieciešamību, Eiropas Ārējās darbības dienesta stiprināšanu. 

Vizītes laikā Kipras ārlietu ministrs tikās arī ar Valsts prezidentu Egilu Levitu un Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI