DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Tautsaimniecības komisija rosina atbildīgo ministriju operatīvi sakārtot nelegālo hosteļu jautājumu

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti trešdien, 5.maijā, rosināja Ekonomikas ministriju operatīvi izveidot darba grupu, kura izstrādātu nepieciešamās izmaiņas likumos un citos normatīvajos aktos, lai sakārtotu situāciju ar nelegālajiem hosteļiem un nepieļautu, ka atkārtojas līdzīga traģēdija kā Merķeļa ielā. 

“Traģiskais notikums skaidri iezīmējis virkni problēmu, un mums jādara viss iespējamais, lai tās novērstu. Aicinām operatīvi veidot darba grupu, lai sakārtotu regulējumu. Vajadzīgi grozījumi gan Tūrisma, gan Būvniecības likumos. Nedrīkstam pieļaut šādas traģēdijas atkārtošanos tikai tāpēc, ka likumos ir normas, kas liedz kādam dienestam izpildīt noteiktās funkcijas. Tā ir absurda situācija,” norādīja komisijas priekšsēdētājs Ralfs Nemiro. 

Komisijas sēdē piedalījās arī Rīgas domes iestāžu un Būvniecības valsts kontroles biroja pārstāvji, kuri skaidroja notikušo un informēja deputātus, ka likumos nav noteikts skaidrs regulējums, kā nošķirt dzīvokli no hosteļa. Arī minētajā gadījumā traģēdija notikusi dzīvoklī, kas nelikumīgi pārveidots par hosteli, bet to pierādīt esot ļoti sarežģīti. Problēmas esot arī ar patvaļīgu būvniecību dzīvojamajā fondā, sēdē sacīja attiecīgās jomas speciālisti. 

28.aprīlī ugunsgrēkā kādā nelikumīgā hostelī Merķeļa ielā gāja bojā astoņi cilvēki un vēl vairāki cieta. Šī traģēdija aktualizēja problēmu ar nelegāliem hosteļiem, jo neviena no atbildīgajām iestādēm nevarēja atbildēt, kam būtu bijis jāslēdz nelegāli strādājošā iestāde, sacīja R.Nemiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI