DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

9. maijā Uzvaras parka teritorijā varēs iekļūt kontrolētā veidā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas pašvaldība noraida publiski izskanējušo informāciju, ka 9.maijā pieeja Uzvaras parkam būs liegta. Piekļuve piemineklim būs daļēji ierobežota, taču tā nebūs slēgta, proti, apmeklētāji varēs kontrolētā veidā iekļūt teritorijā un notikt ziedus, uzsver Rīgas domē.

Lai neveidotos drūzmēšanās, iedzīvotāju kustību pieminekļa teritorijā uzraudzīs un kontrolēs Valsts policija un Rīgas Pašvaldības policija. Pieminekļa apkārtnes daļējai norobežošanai tiks izmantotas barjeras, kuru uzstādīšanas mērķis ir efektīvāka cilvēku plūsmas kontrole. Uzvaras parka teritorijā iedzīvotāji varēs iekļūt kontrolētā veidā.

Drošības pasākumi notiks pēc Valsts policijas izstrādāta plāna.

Saistībā ar epidemioloģisko situāciju, šogad Uzvaras parkā nenotiks tādi pasākumi kā koncerti, tirgošanās u.c. Pēc pašvaldības aicinājuma organizatori atsaukuši arī 9.maijā pieminekļa tuvumā pieteiktos piketus. Pašvaldība aicina cilvēkus būt atbildīgiem, nedrūzmēties, ievērot noteiktās prasības, ilgi neuzkavēties Uzvaras parkā, klausīt policijas norādēm, neradīt apdraudējumu sev un citiem.

Situācija skaidrota arī pašvaldības politiskajām frakcijām, kas par šo jautājumu izrādījušas interesi. Trešdien, 5. maijā, notika Rīgas domes vadības un Rīgas pašvaldības policijas pārstāvju tikšanās ar Latvijas Krievu savienības RD frakcijas vadītāju Miroslavu Mitrofanovu, lai pārrunātu ierobežojumus, kas noteikti epidemioloģiskās situācijas dēļ.

Sanāksmes laikā pagājušajā nedēļā Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāja Elīna Trautmane, vicemēre Linda Ozola, Valsts policijas, pašvaldības policijas un Valsts Drošības dienesta pārstāvji vienojās, ka Uzvaras parka teritorijā 8. un 9.maijā tiks ieviesti pastiprināti drošības pasākumi. Nākamā sanāksme plānota 7.maijā.

Pieminekļa apkārtnē  noteiks arī satiksmes ierobežojumus, par ko Rīgas dome ziņos atsevišķi.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI