DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide
2
2

Latvijas valsts mežos pieejami jauni Olimpisko pārgājienu maršruti

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas valsts mežu teritorijā sadarbībā ar Latvijas Olimpisko komiteju tapuši 11 īpaši Olimpisko pārgājienu maršruti, kas aicina atklāt mežu kā lielāko sporta un izziņas vietu Latvijā. Katrā pārgājienā atrodami dažādi izzinoši un sportiski uzdevumi, kas aizraus lielus un mazus. Olimpiskie pārgājieni ir viena no šī gada Olimpiskā mēneša aktivitātēm, kas aicina novērtēt sportiskās aktivitātes dabā. 

LVM ekspertu veidotie maršruti ir apļveida, 3 līdz 5 km garumā. Olimpisko pārgājienu maršruti ved gan pa taciņām, gan mežonīgu apvidu, tie nav marķēti dabā, tāpēc orientējoties talkā būs jāņem viedierīces ar GPS funkciju. Pārgājiena maršruti izveidoti Pīļezerā, Vijciemā, Kalsnavā, Tērvetē, Silakalnos un citviet. Katrā maršrutā pieejami 10 - 30 digitālie izziņas punkti ar sportiskiem vai izzinošiem uzdevumiem, kā arī papildus katrā maršrutā ir iespēja atvērt virtuālo skatu torni, lai iepazītu meža bagātības no Cūkmena lidojuma! 

 PĀRGĀJIENU KARTE REDZAMA WW.LVM.LV/PARGAJIENI  

Trīs  no šīm takām iesaka olimpiešu ģimenes - taku Vijciemā iesaka pludmales volejbolista Mārtiņa Pļaviņa ģimene, Kalsnavā viesoties aicina cīkstones Anastasijas Grigorjevas ģimene, savukārt Tērvetes taku iepazīt mudina distanču slēpotājas Patrīcijas Eidukas ģimene. 

Iespēja izkustēties un iegūt jaunas zināšanas

Lai pilnvērtīgi orientētos šajā pārgājienā, telefonam nepieciešams interneta un GPS pieslēgums. 11 pārgājienu maršruti LVM GEO kartē izcelti oranžā krāsā, bet izziņas punkti apzīmēti ar ikonām – pirkstiņiem, kas spiež uz pogas. Nonākot pie izziņas punkta, uz tā jāuzspiež un zemāk jāatver “digitālais izziņas punkts”, kur aprakstīts gan veicamais uzdevums, gan papildu informācija. Pietuvinot karti, blakus redzami arī visi LVM piedāvātie atpūtas objekti, kur ikviens interesents aicināts veidot savu Olimpisko pārgājienu maršrutu, iekļaujot sportiskus vingrinājumus dabā.

IDEJAS SPORTISKIEM VINGRINĀJUMIEM DABĀ 

Olimpiskie pārgājieni veidoti saimnieciskajos mežos, lai dabā gājēji iepazītu dažāda vecuma mežus un mežsaimnieciskās darbības, kas tajos tiek īstenotas – meža atjaunošanu, kopšanu, audzēšanu un dabas aizsardzību, kas ir daļa no bezgalīgā meža apsaimniekošanas cikla.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI