DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas dome aktivizē sadarbību ar IKT ekspertiem

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas pašvaldība aktivizējusi sadarbību ar Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju ekspertiem. Ceturtdien, 29. aprīlī, uz pirmo sēdi sanāca Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju pārvaldības konsultatīvā padome, kurā kopā darbojas Rīgas domes amatpersonas un vadoši Latvijas IKT jomas pārstāvji.

Padome ir Rīgas domes priekšsēdētāja Mārtiņa Staķa izveidota koleģiāla institūcija.

“Padome veidota iedvesmojoties no Baraka Obamas Tehnoloģiju un zinātnes padomes. Mēs gribam sadarboties ar labākajiem prātiem no industrijas, kuri var palīdzēt pašvaldībā ieviest modernus risinājumus. Rīgai ir lieli plāni tehnoloģiju jomā – gribam paātrināt digitālo transformāciju, ieviest inovācijas pašvaldībā, palīdzēt veidot pasaules līmeņa 5G infrastruktūru. Pašvaldībai nav jābūt slēgtai, tieši otrādi – tai jābūt atvērtai ārējam viedoklim!” – tā pirmajā padomes sēdē sacīja Rīgas mērs M.Staķis.

Padomes mērķis ir veicināt pašvaldības informācijas un komunikācijas tehnoloģiju resursu efektīvu pārvaldību, racionālu un ekonomiski pamatotu izmantošanu un labas pārvaldības principu ievērošanu. Kā noteikts nolikumā, padomes locekļi nesaņem atalgojumu par darbu padomē.

Pirmajā sēdē pašvaldības amatpersonas iepazīstināja padomes pārstāvjus ar Rīgas pašvaldības ITC struktūru un darbības virzieniem, kā arī informēja par uzsākto ārējo ITC auditu.

Padomē darbojas pārstāvji gan no jaunuzņēmumiem, gan lielu uzņēmumu IKT vadītāji. Tās sastāvā ir uzņēmuma "LMT" Informācijas tehnoloģijas dienesta direktors Guntis Ikaunieks, uzņēmuma "Avanade" Datu un mākslīgā intelekta daļas vadītājs Artis Birziņš, uzņēmuma "eazyBI" dibinātājs un vadītājs Raimonds Simanovskis, mākslīgā intelekta pētnieks un lektors RTU un VeA, SIA "Asya" dibinātājs Ēvalds Urtāns, uzņēmuma "If P&C Insurance" Latvijas filiāles vadītājs un Baltijas IT daļas vadītājs Jānis Kesteris, jaunuzņēmumu “Hello World”, "FROONT" un "Be-with" dibinātāja, "Riga Tech Girls" vadītāja Anna Andersone, IT uzņēmuma "Cognizant Latvia" biznesa attīstības vadītāja Tatjana Riblova, jaunuzņēmuma "Mapon" vadītājs un "Draugiem Group" pārstāvis Ingus Rūķis, uzņēmuma AS “SAF Tehnika” viceprezidents un ASV filiāles vadītājs Jānis Bergs. Savukārt jaunuzņēmuma "Giraffe360" tehnoloģiju vadītājs Einārs Deksnis ir padomē pieaicināts kā eksperts.

Plašāku informāciju par IKT padomi var uzzināt ŠEIT.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI