DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. aprīlī, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses
1
1

Notiks vebinārs "Licence – kvalitātes zīme maksājumu un e-naudas pakalpojumiem"

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai informētu uzņēmumus, motivētu tos dibināt un licencēt maksājumu iestādes un elektroniskās naudas iestādes, Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) rīko vebināru "Licence – kvalitātes zīme maksājumu un e-naudas pakalpojumiem". Vebinārs notiks 12. maijā plkst 10.00, tā ietvaros FKTK eksperti iepazīstinās ar maksājumu un elektroniskās naudas iestāžu segmentu, to licencēšanas procesu, kā arī pieejamo atbalstu.

FKTK priekšsēdētāja Santa Purgaile pauž: "Viena no mūsu prioritātēm ir FinTech jeb tehnoloģijās balstītu finanšu inovāciju attīstība un atbalsts. FKTK mērķis ir radīt FinTech draudzīgu vidi, kas veicinātu inovatīvus finanšu pakalpojumus Latvijā un piesaistītu jaunus uzņēmumus šo pakalpojumu sniegšanai. Mēs piedāvājam dažāda veida atbalstu FinTech jomas esošajiem un topošajiem uzņēmumiem, sniedzot konsultācijas FKTK Inovāciju centrā, dodot iespēju uzņēmumiem izmēģināt savus jaunizveidotos pakalpojumus FKTK Inovāciju smilškastē, un tagad aicinām interesentus uz izglītojošu vebināru."

Lai veicinātu uzņēmumu interesi par iespējām izveidot maksājumu un elektroniskās naudas iestādi, vebinārā eksperti skaidros paveicamos soļus, esošo regulējumu, kā arī pieejamo atbalstu licences iegūšanai.

Piedalīties aicināti esošo un topošo jaunuzņēmumu pārstāvji, biznesa inkubatoru eksperti un klienti, finanšu un biznesa vadības studenti, nevalstiskās organizācijas un citi interesenti. Reģistrācija semināram iespējama līdz 11. maijam šeit: https://forms.gle/cFrLXFzdRkS8MJjh7  

Maksājumu iestādes un elektroniskās naudas iestādes ir komercsabiedrības, ar kuru starpniecību jebkurš var veikt dažādus maksājumus, atvērt norēķinu kontu, saņemt maksājumu karti, emitēt elektronisko naudu un nodrošināt ar to norēķinus. Vairāk informācijas pieejama par maksājumu iestādēm šeit: https://www.fktk.lv/licencesana/maksajumu-iestades/ un elektroniskās naudas iestādēm šeit: https://www.fktk.lv/licencesana/elektroniskas-naudas-iestades/

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI